MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα. «Υποψήφιος» για «δήμαρχος» εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων στην «Αφρίκα»

Advertisement

Sponsored by exness

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα. «Υποψήφιος» για «δήμαρχος» εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων στην «Αφρίκα» – Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 

Advertisement

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος ότι θα στηρίξει ως «υποψήφιο» για τη «δημαρχία» της Κώμη Κεπήρ, ένα εκ των πρωταγωνιστών στα γεγονότα της 22ας Ιανουαρίου εναντίον της «Αφρίκα», οι τιμές πώλησης του κρέατος, ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων στα «δημαρχεία» αλλά και οι δηλώσεις του «υπουργού» εργασίας για τη μη καταβολή των επιπρόσθετων επιδομάτων σε όσους θα εργάζονται την 1η Μαΐου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ο υποψήφιος του ΔΚ είναι ο ήρωας του λιντσαρίσματος» γράφει ότι αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την «υποψηφιότητα» Αχμέτ Σεννάρογλου για τη «δημαρχία» στην κατεχόμενη Κυθρέα. Ο Σεννάρογλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στα γεγονότα εναντίον της εφημερίδας στις 22 Ιανουαρίου. Γράφει αλλού ότι, εκδήλωση καταδίκης της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό στο Άκκουγιου πραγματοποιήθηκε χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία. Προβάλλει ακόμα το μήνυμα του Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ, «προέδρου» του συνδέσμου Τ/κ εργολάβων με την ευκαιρία της 1ης Μαΐου.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ψάχνουμε άλλες λύσεις» προβάλλει δηλώσεις της τέως «προέδρου της βουλής» Σιμπελ Σιμπέρ σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό υποστήριξε ότι η στάση των Ε/κ δυσκολεύει την κατάσταση και δεν πρέπει η τ/κ πλευρά να φοβάται να ψάξει για άλλες λύσεις και νέες πρωτοβουλίες. Γράφει ακόμα ότι το «δημαρχείο» Γκιόνελι συνεχίζει να προβαίνει σε ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ έχει προσθέσει στο στόλο του και ένα νέο όχημα για καθαρισμό των δρόμων. Αναφέρεται και σε δηλώσεις του «υπουργού» τουρισμού Φικρί Ατάογλου σχετικά με τις ευκαιρίες για επενδύσεις στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Βελούδινο διαζύγιο» προβάλλει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» σχετικά με το Κυπριακό και λύση δύο κρατών. Αλλού γράφει ότι ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει των «τοπικών εκλογών» το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα αποφάσισε να στηρίζει τον Αλί Καραβεζιρλέρ για τη «δημαρχία» κατεχόμενης Κυθρέας. Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του νυν «δημάρχου» κατεχόμενης Κερύνειας Νιντάι Γκιουνγκιορντού σχετικά με τα έργα που έγιναν κατά τη θητεία του.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μείναμε στάσιμη στην τοπική διακυβέρνηση» γράφει ότι ενώ στο παγκόσμιο σκηνικό εφαρμόζεται η χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στα κατεχόμενα η τοπική διακυβέρνηση έχει μείνει στάσιμη ενώ από τους 28 «δήμους» οι 9 δεν έχουν καν ιστοσελίδα. Γράφει ακόμα ότι αυξήθηκαν και πάλι οι τιμές πώλησης του κρέατος. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη νεαρού για υπόθεση ναρκωτικών, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ποσότητα χαπιών έκσταση.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μέτρα για την 1η Μάϊου» γράφει ότι ο «υπουργός» εργασίας Ζεκί  Τζελέρ σε δηλώσεις του είπε ότι την 1η Μαΐου θα γίνουν έλεγχοι σε διάφορους χώρους εργασίας για να διαπιστωθεί εάν οι εργοδότες καταβάλλουν το επιπρόσθετο επίδομα στους εργαζομένους λόγω της αργίας. Προβάλλει ακόμα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κατά τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε αύξηση στα κρούσματα μεταδιδόμενων ασθενειών ενώ κατά την περίοδο 2016-Μάρτιος 2018 εντοπίστηκαν 2817 άτομα με μεταδιδόμενες ασθένειες. Γράφει ακόμα ότι ο Αλί Καραβεζιρλέρ, είναι η επιλογή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικό Τουρκικού Κόμματος για τη «δημαρχία» της Κυθρέας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal