MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας η Κοινοπολιτεία

Advertisement

Sponsored by exness

Τη στήριξή τους στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, καθώς και την αλληλεγγύη τους για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της εκφράζουν με το Ανακοινωθέν της Συνόδου της Κοινοπολιτείας 2018 οι ηγέτες των υπόλοιπων 52 χωρών-μελών.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 48 του Κοινού Ανακοινωθέντος αναφέρει: «Οι ηγέτες εξέφρασαν την πλήρη και διαρκή στήριξη τους στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επανέλαβαν την υποστήριξη τους στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, για μια συνολική λύση του Κυπριακού στη βάση του Χάρτη των ΗΕ και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την Κύπρο.

Οι ηγέτες κάλεσαν για την εφαρμογή σχετικών ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ, ιδιαίτερα του ψηφίσματος 365 (1974), 541 (1983), 550 (1984) και 1251 (1999). Οι ηγέτες επανέλαβαν τη στήριξη τους για πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων περιλαμβανομένου του δικαιώματος τους στην περιουσία και για τη διακρίβωση όλων των αγνοουμένων.

Οι ηγέτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της υπό το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης και της Σύμβασης των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και κάλεσαν για την αποφυγή ενεργειών και δηλώσεων που απειλούν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network