MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βίντεο: Διαδηλωτής ξυλοκοπά αστυνομικό της ΥΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη

Advertisement

Sponsored by exness

Τον ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού της ΥΜΕΤ από έναν πολίτη στο περιθώριο διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας δικηγόρος.

Advertisement

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και ο δικηγόρος ανέβασε το βίντεο στο λογαριασμό του στο Facebook.

Στο περιθώριο της διαμαρτυρίας, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Στο βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε ο δικηγόρος, φαίνεται ένας διαδηλωτής να γρονθοκοπεί στο πρόσωπο έναν αστυνομικό της ΥΜΕΤ. Στο σημείο φτάνουν συνάδελφοι του αστυνομικού, που χτυπούν τον άνδρα με γκλομπ, ο οποίος απομακρύνεται χωρίς να συλληφθεί.

«Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται και δημοσιοποιείται βίαιη επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου στην Ελλάδα και δεν έχει προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμο συνέβαινε αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους θα είχαν αντιδράσει άμεσα και ο δράστης θα είχε συλληφθεί» δήλωσε τη Δευτέρα στο thestival.gr συνδικαλιστής της ΕΑΥΘ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αστυνομικές πηγές στη Θεσσαλονίκη ανέφεραν πως η ευθύνηγια το πρωτοφανές περιστατικό δεν βαρύνει τις δυνάμεις της ΥΜΕΤ αλλά τις δυνάμεις της Ασφάλειας. Αξιωματικός της ΓΑΔΘ δήλωσε στο thestival.gr ότι το τμήμα ενημέρωσης της Ασφάλειας δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έτσι οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς της ΥΜΕΤ. Ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει ότι τη στιγμή που ο διαδηλωτής γρονθοκόπησε τον αστυνομικό δεν μπορούσε να γίνει σύλληψη. Έπρεπε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Πηγή: CNN Greece

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network