MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Βία και εγκληματικότητα και η σωστή διαχείριση από τα ΜΜΕ (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Ημερίδα με την ονομασία «Βία και Εγκληματικότητα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. Η ημερίδα αποτελούσε μία πρωτοβουλία της Αστυνομίας Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, την Ένωση Συντακτών Κύπρου, τον Κυπριακό Οργανισμό Εκδοτών Διαδικτύου και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών Κύπρου.

Advertisement

Κατά την διάρκεια της ημερίδας έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών, με τους συμμετέχοντες να ανταλλάζουν απόψεις και να αναλύσουν διάφορες παραμέτρους, αναφορικά με το θέμα της βίας την εγκληματικότητας, αλλά και του τρόπου διαχείρισης των πληροφοριών από τα ΜΜΕ.

Επίσης παρουσιάστηκαν διάφορα φιλμάκια και αναπτύχθηκε συζήτηση για το πρόβλημα της βίας και της εγκληματικότητας, αλλά και της εξεύρεσης κοινών συνισταμένων έτσι ώστε να απαλυνθεί το φαινόμενο.

Μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου επισήμανε ότι η Αστυνομία Κύπρου έχει υιοθετήσει μία νέα φιλοσοφία και πλέον ακολουθεί μία νέα πορεία, αυτή της αποδοχής και της συνεργασίας.

«Συγκεκριμένα ως Αστυνομία είμαστε αφενός περισσότερο επιδεκτικοί στις υποδείξεις της κοινωνίας και αφετέρου πιο πρόθυμοι να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλους εμπλεκόμενους», ανέφερε ο κ.Χρυσοστόμου.

Στόχος της ημερίδας αλλά και της συνεργασίας των φορέων όπως λέχθηκε είναι να δημιουργηθούν οι κοινωνικές συμμαχίες προς αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του πολίτη, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος, η Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Ρόνα Πετρή Κασάπη, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εκδοτών Κύπρου και Εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Εκδοτών Διαδικτύου.

Όλοι χαιρέτισαν με την σειρά τους την προσπάθεια που γίνεται για αντιμετώπιση του φαινομένου τονίζοντας δε, την επιτακτική ανάγκη για συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους για το καλό του πολίτη.

Επιπρόσθετα τονίσθηκε ότι θα πρέπει να γίνεται μία καλύτερη διαχείριση της ροής των πληροφοριών, με σκοπό την πρόληψη των εγκληματικών, παραβατικών και άλλων επιζήμιων συμπεριφορών.

Στο πρώτο και δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν φιλμάκια και θέματα προς συζήτηση από εκπροσώπους των διοργανωτών, από τον Πρόεδρο του ΔΣ Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ψυχολόγους, καθηγητές κ.α.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network