MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θα φανεί στο… επιδόρπιο

Advertisement

Sponsored by exness

Τα βλέμματα στο δείπνο ΠτΔ-Ακιντζί – Στόχος της Λευκωσίας η επανέναρξη του διαλόγου 

Advertisement

Τα βλέμματα στρέφονται στο δείπνο μεταξύ των δύο ηγετών που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19.00 στην οικία της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα παρακαθίσουν στο τραπέζι σε μια προσπάθεια της Λευκωσίας να βρουν κοινό έδαφος για επανέναρξη του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένεται, επίσης, να θέσει το θέμα των οδοφραγμάτων, εκφράζοντας ετοιμότητα για διάνοιξη αυτού της Δερύνειας από τον Ιούνιο και του δεύτερου στο Απλίκι, από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το αποτέλεσμα του δείπνου αναμένεται να κριθεί από τη θέση Ακιντζί, αναφορικά με την αλλαγή διαδικασίας και το χρονοδιάγραμμα που ζητά για νέες συνομιλίες, αλλά και από ενδεχόμενη επιμονή στο θέμα κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και δημοσιεύθηκε χθες, ανέφερε ότι ο κύριος στόχος είναι να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση. Επειδή όμως από τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά μέχρι τώρα έχουν μεσολαβήσει αρκετά πράγματα και η τουρκική πλευρά έχει δείξει να αμφισβητεί ακόμα και τις βασικές παραμέτρους της λύσης, αλλά και να αρνείται τη διαπραγμάτευση, αυτή η συνάντηση στο δείπνο πρέπει να θεωρείται διερευνητική, σημείωσε.

Η έκβαση του δείπνου πάντως αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να διορίσει προσωρινό απεσταλμένο του στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι το δείπνο θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network