MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μήνυμα αποφασιστικότητας από Τσίπρα προς Άγκυρα

Advertisement

Sponsored by exness

Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητάς της, τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Advertisement

Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητάς της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια, υπογράμμισε ο σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία προς τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, στη διάρκεια επίσκεψης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ξεναγήθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων και είχε σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Χαρακτήρισε το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια με την τουρκική ακταιωρό ως «αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της τουρκικής ακτοφυλακής, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και διαθέτει ισχυρό περιφερειακό ρόλο και διεθνείς συμμαχίες, αντιπροσωπεύοντας έτσι πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. «Σίγουρα κάποιους αυτό τους ενοχλεί. Τους ενοχλεί η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Όμως θα πρέπει να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα αυτή επιβάλλει τον απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και την τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας, της ειρηνικής συνύπαρξης και της περιφερειακής συνεργασίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, όπως ξεκαθάρισε, οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους της ΕΕ στρέφονται εναντίον ολόκληρης της ΕΕ, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη «όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες και αμφισβητούν στοιχειώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μιλώντας για το σημαντικό ρόλο της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι εγγυήτρια της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, βρισκόμενη πάντοτε στην πρώτη γραμμή. «Με ισχυρή παρουσία, σε στενή συνεργασία με την FRONTEX, η οποία διεξάγει την πιο μεγάλη της επιχείρηση, στο Αιγαίο. Στα θαλάσσια σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ», όπως πρόσθεσε.

Την προσφορά του Λιμενικού Σώματος και στην προσφυγική κρίση ανέδειξε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι που κινδύνευαν στη θάλασσα διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα». Εξήρε το έργο των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος που «έδιναν ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο», την ώρα που άλλες χώρες έκλειναν σύνορα και έχτιζαν τείχη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών. Όπως είπε, είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις που τα μέλη του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να αποτρέψουν την παράνομη εισδοχή τόνων ναρκωτικών ουσιών από το εξωτερικό, γεγονός που καταδεικνύει «την αναβαθμισμένη του δράση απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network