MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Αφρίκα»: Ήρθαν για να σκοτώσουν

Advertisement

Sponsored by exness

Η επίθεση κατά των γραφείων της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» και τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη εφημερίδα είναι το κύριο θέμα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Advertisement

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ήρθαν για να σκοτώσουν», γράφει ότι οι διαδηλωτές κατά τα χθεσινά επεισόδια είχαν εντολές από «ψηλά» ενώ μετέβησαν στον χώρο κρατώντας μαχαίρια και πέτρες. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα επεισόδια βίας και επιθέσεων διαδραματίστηκαν ενώπιον των «αστυνομικών», οι οποίοι δεν αντέδρασαν ούτε και συνέλαβαν κανένα. Γράφει ακόμα ότι οι υποστηρικτές της εφημερίδας σχημάτισαν ένα κλοιό γύρω από τα γραφεία, προστατεύοντας όσους βρίσκονταν εντός των γραφείων ενώ ομάδες νεαρών κατά τη διάρκεια της νύχτας έβγαζαν σκοπιά.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μαύρη Ημέρα» γράφει ότι τα κατεχόμενα χθες ήρθαν αντιμέτωπα με μια πρωτόγνωρη κατάσταση εντάσεων και προβοκατόρικων ενεργειών, όταν ομάδα ατόμων μαζεύτηκε έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Αφρίκα» για να διαμαρτυρηθεί για το ότι σε δημοσίευμά της χαρακτήρισε την Τουρκία ως «εισβολέα» για την επιχείρηση στην πόλη Αφρίν της Συρίας. Αναφορά γίνεται και σε καινοτομία του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής σχετικά με θεραπεία για ασθενείς που πάσχουν από ταχυκαρδίες.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μεγάλη ντροπή» αναφέρει ότι ο χαρακτηρισμός της εφημερίδας «Αφρίκα» ως «εισβολέας» στην Τουρκία και η ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν, προκάλεσαν αντιδράσεις και εντάσεις στα κατεχόμενα, που οδήγησαν σε επεισόδια, αφού οργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας με πέτρες και αυγά, ενώ ξήλωσαν και την ταμπέλα της εφημερίδας. Γράφει αλλού ότι τα χθεσινά γεγονότα στα κατεχόμενα επηρέασαν και τις διαβουλεύσεις των πολιτικών κομμάτων σχετικά με το σχηματισμό «κυβέρνησης» αφού αντί για την προγραμματισμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των 4 κομμάτων, ΡΤΚ, ΚΛ, ΚΚΔ και ΔΚ, συναντήθηκαν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων και έδωσαν το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ημέρα εντάσεων» γράφει ότι ο τίτλος της εφημερίδας «Αφρίκα» για την τουρκική επιχείρηση στην πόλη Αφρίν της Συρίας και οι αναρτήσεις της «βουλευτού» Ντογούς Ντεριγιά για το θέμα, προκάλεσαν εντάσεις στα κατεχόμενα και διαδηλωτές επιτέθηκαν στην εφημερίδα με πέτρες, έσπασαν τζάμια και ξήλωσαν την ταμπέλα. Ο ηγέτης των Τ/κ Ακιντζί εξερχόμενος της «βουλής» όπου παρευρέθηκε στην ορκωμοσία των «βουλευτών» προσπάθησε να μιλήσει με τους θυμωμένους διαδηλωτές χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, ενώ ζήτησε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας για την εφημερίδα και τη «βουλή». Αναφέρει ακόμα ότι μετά την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν οι τουρκικές δυνάμεις κατά τη τρίτη ημέρα των επιθέσεων τους άνοιξαν και άλλο μέτωπο στο Αζέζ, ανατολικά της πόλης Άφριν.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ημέρας ντροπής» αναφέρεται αρχικά στα επεισόδια έξω από την «Αφρίκα» τα οποία άρχισαν ως διαμαρτυρία και στη συνέχεια απέκτησαν χαρακτήρα «λιντσαρίσματος» αφού οι διαμαρτυρόμενοι οργισμένοι επιτέθηκαν κατά της εφημερίδας. Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στην ένταση εντός της «βουλής» όταν κατά την «ορκωμοσία» των «βουλευτών», ο «βουλευτής» του Κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων) Μπερτάν Σάρογλου πέταξε στη «βουλευτή» Ντεριγιά Ντογούς (ΡΤΚ) εφημερίδα, αντιδρώντας για αναρτήσεις της υπέρ της «Αφρίκα». Εξάλλου, εξερχόμενος της «βουλής» και στην προσπάθεια του να μιλήσει με τους διαδηλωτές ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, αποδοκιμάστηκε με βρισιές και γιουχαΐσματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network