MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρωτοβουλία του Γερμανού Προέδρου για σχηματισμό Κυβέρνησης 

Advertisement

Sponsored by exness

Προσωπική πρωτοβουλία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ.

Advertisement

Πριν από λίγη ώρα –σε διάγγελμα του και απευθυνόμενος στο γερμανικό λαό- δήλωσε πως η χώρα ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν έχει επαναληφθεί τα τελευταία 70 χρόνια, κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και εξήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα έχει συνομιλίες μαζί τους και θα τα καλέσει το συντομότερο στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Πρόσθεσε δε πως τα κόμματα έχουν λάβει εντολή από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και η εντολή αυτή είναι δύσκολο να επιστραφεί, ενώ υπογράμμισε και τις ανησυχίες που υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη για την πολιτική αστάθεια στη Γερμανία.

Να σημειωθεί πως με δηλώσεις του από το περασμένο Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε κατά της διενέργειας νέων εκλογών.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη Τύπου –σε συνέχεια συνεδρίασης των Σοσιαλδημοκρατών- ο Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρος του κόμματος, δήλωνε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται εκ νέου να συνεργασθεί με τους Χριστιανοδημοκράτες, για να προσθέσει ότι «για εμάς οι εκλογές είναι η καλύτερη λύση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network