MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρωτοφανής πολιτική κρίση στη Γερμανία

Advertisement

Sponsored by exness

Σε πρωτοφανή πολιτική κρίση εισέρχεται η Γερμανία μετά την απόφαση των Φιλελευθέρων να διακόψουν τις συνομιλίες για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Πράσινους

Advertisement

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται πως η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, ώστε και εκείνος να καθορίσει το ποιες θα είναι οι  περαιτέρω ενέργειες.

Η πρώτη κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται πως θα είναι η πρόταση προς τους Σοσιαλδημοκράτες για την εκ νέου συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ήδη πριν από λίγη ώρα –με δηλώσεις του- το μέλος του Προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών, Γενς Σπαν, ζήτησε από τους Σοσιαλδημοκράτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραμείνουν σε κυβερνητική συνεργασία με το κόμμα του.

Η απάντηση ήρθε αμέσως από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με στελέχη του να δηλώνουν πως τίποτε δεν έχει αλλάξει στην απόφαση τους να παραμείνουν στην αντιπολίτευση, καθώς οι ψηφοφόροι έδειξαν πως δεν επιθυμούν έναν μεγάλο συνασπισμό.

Αναλυτές, ωστόσο, στο Βερολίνο επισημαίνουν ότι η στάση των Σοσιαλδημοκρατών μπορεί να μεταβληθεί εάν για μια τέτοια συνεργασία από τη θέση της Καγκελαρίου αποχωρήσει η Άγκελα Μέρκελ.

Το παραπάνω βέβαια θα σήμαινε και το τέλος της πολιτικής καριέρας της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι –με δηλώσεις στελεχών τους- ρίχνουν την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων στους Φιλελεύθερους. Οι τελευταίοι δηλώνουν ότι δεν φοβούνται ούτε να πάνε στην αντιπολίτευση, ούτε και τη διενέργεια νέων εκλογών.

Ένα εναλλακτικό σενάριο που ακούγεται στη Γερμανία, είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης μειοψηφίας Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων. Αυτό αποτελεί μια ρεαλιστική λύση, αλλά είναι σίγουρο πως θα οδηγούσε τη χώρα σε μια περίοδο συνεχούς αστάθειας, καθώς οποιαδήποτε νομοσχέδιο έφθανε στο γερμανικό Κοινοβούλιο από την κυβέρνηση Μέρκελ, θα είχε μεγάλες πιθανότητες να απορριφθεί.

Πάντως από εδώ και πέρα, οι πρωτοβουλίες για οποιαδήποτε εξέλιξη  -όπως προβλέπει το γερμανικό Σύνταγμα- ανήκουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network