MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπό τον έλεγχο της αστυνομίας τα κέντρα ψηφοφορίας στην Καταλονία για αποτροπή του δημοψηφίσματος

Advertisement

Sponsored by exness

Ξέφυγε η κατάσταση στην Καταλονία – Η Αστυνομία θα θέσει υπό τον έλεγχο της τα κέντρα ψηφοροίας – Σκοπός η αποφυγή διεξαγωγής δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία

Advertisement

Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι η περιφερειακή αστυνομία θα θέσει υπό τον έλεγχό της όλα τα κέντρα ψηφοφορίας πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο και το οποίο θεωρεί παράνομο.

Από την πλευρά της η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας ενέμεινε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί.

Η Ισπανία έχει βυθιστεί στη μεγαλύτερη πολιτική κρίση που ξέσπασε από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι το δημοψήφισμα είναι αντίθετο προς το νόμο και ότι το συνταγματικό δικαστήριο έχει διατάξει να μην προχωρήσει το δημοψήφισμα μέχρι να αποφασιστεί κατά πόσον είναι νόμιμο ή όχι.

«Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν θα υπάρξει αποτελεσματικό δημοψήφισμα στην Καταλονία. Η εφοδιαστική αλυσίδα του δημοψηφίσματος έχει αποσυναρμολογηθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία, Enric Millo, στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Ο εισαγγελέας της Καταλονίας διέταξε την περιφερειακή αστυνομία να θέσει υπό τον έλεγχό της τα κέντρα ψηφοφορίας από την Παρασκευή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network