MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο… box files για τους 7 κατηγορούμενους του ΤΕΠΑΚ (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Στις 29 Νοεμβρίου αρχίζει η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με τα ερευνητικά προγράμματα – Αντιμέτωποι με συνολικά 306 κατηγορίες η Ροζίτα Παυλίδου και οι συνεργοί της – Καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Advertisement

Στις 29 Νοεμβρίου θα οδηγηθούν ενώπιον Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό, οι 7 κατηγορούμενοι για το «φαγοπότι» με τα ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ που έφτασε μέχρι και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα 7 πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο καταχώρησε την υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου και όρισε την ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι 7 βρίσκονται αντιμέτωποι με 306 συνολικά κατηγορίες οι οποίες αφορούν 15 ποινικά αδικήματα.

Οι 7 κατηγορούμενοι:

– Η 57χρονη Ροζίτα Παυλίδου πρώην λειτουργός της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ

– Ο 38χρονος γιος της

– Ο 41χρονος Καθηγητής του ΤΕΠΑΚ

– Ο 60χρονος Αναπληρωτής Διευθυντής του Ωκεανογραφικού Κέντρου

– Ο 61χρονος Ανώτερος Λειτουργός του Πανεπιστημίου Κύπρου

– Ο 41χρονος Διευθυντή εταιρίας

– Η 39χρονη νύφη της Ροζίτας Παυλίδου καθώς και η εταιρία η οποία ανήκει στον 38χρονο

Οι υπόλοιποι που φόρεσαν χειροπέδες σε σχέση με την υπόθεση και συνεργάστηκαν με τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως οι 7 κατηγορούμενοι πλέον στην υπόθεση, αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που προνοούν όπως: παράδοση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, υπογραφή χρηματικής εγγύησης και εμφάνισης σε αστυνομικό σταθμό 2 φορές την εβδομάδα.

Η εγγύηση για την Ροζίτα Παυλίδου καθορίστηκε στις 100 χιλιάδες ευρώ, όπως και για τον 41χρονο καθηγητή του ΤΕΠΑΚ. Για το γιο της και τη νύφη της 57χρονης, η εγγύηση καθορίστηκε στις 20,000 ευρώ, για τον 41χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας στις 50,000, ενώ για τους δυο Ανώτερους Διοικητικούς Λειτουργούς του Πανεπιστημίου Κύπρου το ποσό της εγγύησης καθορίστηκε στις 20,000 και 40,000 ευρώ.

Στην πιο κάτω φωτογραφία δείτε μέρος από το μαρτυρικό υλικό που συγκέντρωσαν οι ανακριτές, το οποίο παρέδωσε στους δικηγόρους υπεράσπισης και στην εισαγγελία η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal