MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Magna Charta Universitatum

Advertisement

Sponsored by exness

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πλέον ένα από τα 816 διακεκριμένα και ιστορικά πανεπιστήμια που συγκροτούν τον διεθνούς κύρους οργανισμό Observatory Magna Charta Universitatum.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του στις βασικές αξίες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και των ακαδημαϊκών αρχών παγκοσμίως, συγκαταλέγεται – μετά από εξέταση και αξιολόγηση – στα 816 πανεπιστήμια του Observatory Magna Charta Universitatum, μεταξύ των οποίων είναι και κορυφαία όσο και ιστορικά ιδρύματα του κόσμου όπως Université Paris I Panthéon Sorbonne, University of Cambridge, University of Oxford, Cornell University, Johns Hopkins University, University of Chicago, University of Zurich, University of Hamburg, Ludwig-Maximilians-Universität, München, University of Copenhagen, University of Vienna, University of Amsterdam, κ.α.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το Magna Charta Universitatum, το οποίο δημιουργήθηκε από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (EUA) και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, κωδικοποιεί τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της θεσμικής αυτονομίας αλλά και αυτοτέλειας που καθορίζουν, μεταξύ άλλων, τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χρηστή διακυβέρνηση και αποτελεσματική λειτουργία των πανεπιστημίων.

Επιπλέον, το Observatory Magna Charta Universitatum αποτελεί θεσμικό θεματοφύλακα των αρχών πανεπιστημιακής λειτουργίας με επίκεντρο το αναπόσπαστο της διδασκαλίας και έρευνας, της ανθρωπιστικής παράδοσης, του διηνεκούς διαλόγου, και της σύνδεσης με την κοινωνία έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να καταστούν τόπος και χώρος αριστείας.

Η επίσημη τελετή διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Pecs στην Ουγγαρία, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας, καθώς ιδρύθηκε πριν από 650 χρόνια (1367). Ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος συμμετείχε στην επίσημη τελετή και υπέγραψε το πρωτόκολλο εισόδου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στον οργανισμό Observatory Magna Charta Universitatum, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής καθώς συνάντησα τόσους αξιότιμους Πρυτάνεις από διακεκριμένα και ιστορικά πανεπιστήμια που θερμά καλωσόρισαν το Πανεπιστήμιό μας, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται στο ίδρυμά μας. Με τα πανεπιστήμια να καθίστανται πιο σημαντικά για την κοινωνία, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία των επιστημών, και σε μια εποχή κατά την οποία απαιτείται να είναι και προπύργια της ανεξάρτητης σκέψης, της εκπαίδευσης και της έρευνας, η απόφαση – μετά από αξιολόγηση – να ενταχθεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Observatory Magna Charta Universitatum, αποτελεί μέγιστη τιμή. Ταυτόχρονα η ένταξή μας, υποδεικνύει και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που τρέφει η διεθνής πανεπιστημιακή κοινότητα όσον αφορά στις αρχές της αυτοτέλειας, της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της αριστείας και της αξιοπιστίας του οργανισμού μας».

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό μη-κρατικό πανεπιστήμιο από την Κύπρο που συμμετέχει στο Observatory Magna Charta Universitatum.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network