MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέα κυβερνοεπίθεση σε ολόκληρο τον κόσμο

Advertisement

Sponsored by exness

Σε εξέλιξη  παγκόσμια κυβερνοεπίθεση, μετά τα σοβαρά κρούσματα ευρείας κλίμακας που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε βάρος εταιρειών στη Ρωσία, τη Δανία και κυρίως την Ουκρανία όπου έχουν πληγεί τα δίκτυα τραπεζών και του αεροδρομίου του Κιέβου

Advertisement

Σύμφωνα με τον Independent η Ουκρανία έχει δεχθεί την ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία της. Ακολούθησαν επιθέσεις στη Ρωσία και τη Δανία και ήδη διατυπώνονται φόβοι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάληψη της κυβερνοεπίθεσης με τον ιό wannacry που είχε επηρεάσει πρόσφατα περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και είχε ξεκινήσει με «χτύπημα» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ.Βρετανίας.

Πριν από λίγο 17 τερματικοί σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας APM Terminals, που ανήκει στη δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk έχουν δεχτεί κυβερνοεπίθεση, μετέδωσε το ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι Rotterdam TV, επικαλούμενο εργαζόμενους σε αυτούς τους σταθμούς.

Επίσης η βρετανική WPP, η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και ότι εξετάζει την κατάσταση, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι έχει πληγεί η εταιρεία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ο ιστότοπός της δεν ήταν διαθέσιμος.

Η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, η Rosneft, έκανε γνωστό ότι οι διακομιστές της χτυπήθηκαν από κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας, αλλά δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή της.Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης ότι ορισμένες τράπεζες αλλά και κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες της χώρας δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις μέσω ενός «άγνωστου ιού».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network