MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόστιμα έως €2.500 για παράνομη παγίδευση πουλιών από ΒΒ

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόστιμα μεταξύ €820 και €2.500 επιβλήθηκαν τις τελευταίες δέκα μέρες σε δεκατρία πρόσωπα, από δικαστήριο στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας για παράνομη παγίδευση πουλιών, όπως αυτή καταγράφηκε από κρυμμένες κάμερες στην περιοχή του ακρωτηρίου Πύλας.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, τα άτομα στα οποία επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, «δεν είχαν ιδέα ότι οι παράνομες δραστηριότητες τους καταγράφονταν από ειδικές κάμερες ευαίσθητες στην κίνηση, καθώς μάζευαν τα πουλιά που είχαν παγιδευτεί στα δίκτυα τους και τα σκότωναν χωρίς δισταγμό με σουγιάδες στο λαιμό τους».

Οι κάμερες είχαν τοποθετηθεί ακίνητες σε μία τοποθεσία στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης μεταξύ των Βάσεων και του Βασιλικού Συλλόγου για την Προστασία Πτηνών (RSPB) κατά την εποχή που αποδημούν τα πουλιά πέρσι, προστίθεται.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των ΒΒ Σον Τάλλι ανέφερε ότι «είμαστε προσηλωμένοι στην καταπολέμηση αυτής της σκληρής και παράνομης δραστηριότητας και αυτές οι υποθέσεις αποτελούν ένδειξη ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε να γίνεται παράνομο κυνήγι εντός των Βάσεων».

«Η χρήση της τεχνολογίας είναι ένα από τα πολλά σχέδια που έχουμε για να πιάσουμε και να καταδικάσουμε τους εγκληματίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ανέφερε ακόμη ότι οι Βρετανικές Βάσεις θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την RSPB και τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου κατά τις μελλοντικές εποχής που αποδημούν τα πουλιά.

Ο Διοικητής των Βάσεων Κρις Έιρ είπε από την πλευρά του ότι «έχουμε καθορίσει μία ομάδα εναντίον της παράνομης θήρας, η οποία και θα αναπτύσσεται οπουδήποτε και οποτεδήποτε για να πιάσουν εκείνους οι οποίοι επιλέγουν να αψηφήσουν τη νομοθεσία».

Συνολικά 78 άτομα συνελήφθησαν ή καταγγέλθηκαν για παράνομη παγίδευση πουλιών κατά την αποδημητική περίοδο 2016  – 2017. Οι Βρετανικές Βάσεις έχουν επίσης ανακτήσει πάνω από 800 δίκτυα που είχαν την δυνατότητα να παγιδεύσουν έως και 280.000 πουλιά ενώ έχουν κατάσχει εξοπλισμό παγίδευσης πουλιών της τάξης των €75.000.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network