MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οζγκιουργκιούν: Σε περίπτωση αδιεξόδου στην Ελβετία θα δημιουργηθούν δύο κράτη

Advertisement

Sponsored by exness

Η επόμενη ημέρα της απόσυρσης των στρατευμάτων θα φέρει συγκρούσεις, υποστηρίζει ο «πρωθυπουργός»

Advertisement

Τη βεβαιότητα ότι η επόμενη ημέρα της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί θα φέρει συγκρούσεις, εξέφρασε ο «πρωθυπουργός» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, λέγοντας ότι «είναι βέβαιο ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα μπορούν καν να βγουν στο δρόμο».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας «Χαβαντίς», με τίτλο «Η Γενεύη θα πρέπει να είναι η τελευταία», ο κ. Οζγκιουργιούν δήλωσε σε ιδιωτικό τ/κ τηλεοπτικό κανάλι, ότι οι συνομιλίες στην Ελβετία πρέπει να είναι οι τελευταίες και αν υπάρξει συμφωνία καλώς, διαφορετικά δεν θα υπάρξει ομόσπονδη λύση, θα δημιουργηθούν δύο κράτη, το ένα δίπλα στο άλλο και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσει και ο ΟΗΕ.

«Είναι τόσο απλό», σύμφωνα με τον κ. Οζγκιουργκιούν, ο οποίος ανέφερε ακόμα ότι η απόσυρση των στρατευμάτων θα δημιουργήσει εντάσεις και ότι με κανένα τρόπο δεν πρέπει να καταργηθεί η εγγύηση της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη για την Κύπρο, είπε ότι αυτή είναι πολύ σημαντική αφού εκτός από τις δύο πλευρές θα συμμετάσχουν και οι εγγυήτριες δυνάμεις, σημειώνοντας ακόμα ότι, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στην Ελβετία, δεν υπάρχει νόημα να επαναληφθεί η διαδικασία.

Επανέλαβε ότι η τ/κ πλευρά έχει τη βούληση για τη λύση κάτι, που σύμφωνα με τον κ. Οζγκιουργκιούν δεν έχει η ε/κ πλευρά.

Σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων και απαντώντας σε ερώτηση ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η απόσυρση του 80% του τουρκικού στρατού, ο «πρωθυπουργός» είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει συμφωνηθεί αυτό, προσθέτοντς ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αυτές που εξασφαλίζουν την ειρήνη στο νησί.

Αναφερόμενος στο εδαφικό, ο «πρωθυπουργός» είπε ότι συμμερίζεται τη θέση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν να δοθεί στην τ/κ πλευρά χερσαίο πέρασμα για τα Κόκκινα, με αντάλλαγμα να δοθεί στην ε/κ πλευρά το Βαρώσι.

Στο θέμα της ενέργειας, είπε και τα κατεχόμενα και η Τουρκία στο θέμα αυτό έχουν μια σταθερή στάση, ότι δηλαδή οι υδρογονάνθρακες που θα βρεθούν στην περιοχή ανήκουν εξ ίσου και στις δύο πλευρές και ότι οι Τ/κ δεν θα αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους ενώ ισχυρίστηκε ότι στο θέμα αυτό πρόβλημα δημιουργεί η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network