MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στενό pressing στον Κίκη… Από Ανδρούλα μέχρι Καρογιάν στο τραπέζι του ΑΚΕΛ

Advertisement

Sponsored by exness

Ασφυκτικά είναι πλέον τα χρονοδιαγράμματα στο ΑΚΕΛ για κατάληξη γύρω από το πρόσωπο που θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου – Η ηγεσία αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα διότι το ναυάγιο με τον Μάικ Σπανό μπορεί να οδηγήσει σε εσωστρέφεια και να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις – Από την άλλη όμως επικρατεί μια ανήσυχη ηρεμία και όλοι προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες, με αποτέλεσμα κανένας να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για αναζήτηση διεξόδου

Advertisement

Με την απόφαση για στήριξη Σπανού η ηγεσία έκτισε όλη την επιχειρηματολογία της στην ανάλυση ότι με υποψήφιο από το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να οδηγηθεί στα επιθυμητά αποτελέσματα. Πλην όμως αυτή τη στιγμή από τους πολλούς εξωκομματικούς που μπαίνουν στο κάδρο του ΑΚΕΛ κανένας δεν φαίνεται να μπορεί να συγκινήσει τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του κόμματος. Ως εκ τούτου επανέρχεται στο προσκήνιο το όνομα του Κίκη Καζαμία και κατά δεύτερο του Σταύρου Μαλά.

Ο Κίκης Καζαμίας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις αλλά επί του παρόντος δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη. «Όλα όμως είναι ανοικτά» υποστηρίζουν πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο.

Μάκης Κεραυνός, Μάριος Ηλιάδης, Ερατώ Μαρκουλλή, Ανδρούλα Βασιλείου, Μάριος Καρογιάν, είναι μερικά από τα ονόματα που επανήλθαν από διάφορες κατευθύνσεις στο τραπέζι της συζήτησης, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Φωνές ακούγονται και για «καθαρή λύση» δηλαδή με υποψηφιότητα Άντρου Κυπριανού, κάτι όμως το οποίο αποτελεί ύστατη λύση, γιατί ο ίδιος ο γγ του κόμματος δήλωσε δημοσίως ότι δεν συγκεντρώνει την απαραίτηση στήριξη από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ο Άντρος Κυπριανού βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση γιατί χρεώνεται προσωπικά το φιάσκο με τον Μάικ Σπανό. Όσο κι αν όντως στο ΑΚΕΛ οι αποφάσεις και συνεπώς και οι ευθύνες είναι συλλογικές, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο χειρισμός που έγινε στην περίπτωση Μάικ Σπανού είχε τη σφραγίδα του ηγέτη του ΑΚΕΛ. Οι πληροφορίες από την Εζεκία Παπαϊωάννου επιμένουν ότι παρά τα μουρμουρητά και την απογοήτευση δεν εντοπίζεται πυρήνας εσωκομματικής αντιπολίτευσης που να εγείρει θέμα Άντρου Κυπριανού ή ηγεσίας ευρύτερα. Αυτό φάνηκε και από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Πέμπτη, όταν ο Μάικ Σπανός και ο Άντρος Κυπριανού οριστικοποίησαν με ασπασμό το πρόωρο διαζύγιο μπροστά στις κάμερες σε μια επικοινωνιακή κίνηση να περισώσουν ό,τι μπορούσαν, κυρίως από πλευράς του ηγέτη του ΑΚΕΛ.

Το όνομα του Γιώργου Λιλλήκα δεν παίζει ως επιλογή στο ΑΚΕΛ λόγω των διαφωνιών στο Κυπριακό αλλά και των έντονων φωνών που ακούγονται εντός κόμματος. Τους ανησυχεί όμως τυχόν μετακίνηση ψηφοφόρων προς την υποψηφιότητα Λιλλήκα. Ανησυχίες υπάρχουν για διαρροές και προς την πλευρά του Νικόλα Παπαδόπουλου αλλά και του Νίκου Αναστασιάδη, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μοναδικό σωσίβιο για το ΑΚΕΛ είναι η εξεύρεση υποψηφίου, ο οποίος να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του κόμματος και να εξασφαλίσει εκείνο το ποσοστό που θα του δώσει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Σε διαφορετική περίπτωση «σίγουρα θα τεθεί θέμα ηγεσίας αλλά ίσως να είναι αργά», κατά την έκφραση παλιού στελέχους του κόμματος.

Στα επιτελεία των Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα δέχθηκαν με ικανοποίηση το πλήγμα που δέχθηκε η αξιοπιστία του ΑΚΕΛ στην ιστορία με τον Μάικ Σπανό και ελπίζουν ότι θα έχουν εκλογικό όφελος. Ήδη κάνουν λόγο για μηνύματα συμπαράστασης που παίρνουν. Ανησυχούν όμως ότι με την κατάλληλη επιλογή το ΑΚΕΛ μπορεί να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα. Πάντως στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου εκφράζουν ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων γιατί όσες είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, τον χρίζουν φαβορί για τον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για να μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα αποτελέσματα.

Στο Προεδρικό το κλίμα παραμένει περισσότερο από αισιόδοξο αλλά την ίδια ώρα με αρκετό προβληματισμό. Η αισιοδοξία πηγάζει από τη θετική εικόνα που καταγράφει ο Πρόεδρος σε όλους τους τομείς. Ο προβληματισμός έχει να κάνει με τις χαμηλές επιδόσεις του ΔΗΣΥ. Συνεργάτες του Προέδρου εκτιμούν ότι η υλοποίηση υποσχέσεων με έντονο συμβολισμό, όπως το ΓεΣΥ, προσθέτουν πόντους στη δύσκολη αναμέτρηση του Φεβρουαρίου, θεωρώντας ως δεδομένη την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη. Απρόβλεπτος παράγοντας εξελίξεων θα είναι ασφαλώς το Κυπριακό, γιατί είτε κανένας δεν ξέρει εάν θα επιβραβεύσει ή θα πλήξει τον Πρόεδρο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

ShootandGoal