MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες… οδηγούμαστε στη δημιουργία γηπέδου στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Ο αθλητισμός αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας ταυτότητας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Κήρυξε την έναρξη των 99ων Παγκυπρίων αγώνων

Advertisement

Ο αθλητισμός στη χώρα μας, και ιδιαίτερα ο κλασικός αθλητισμός, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των ιστορικών μας καταβολών και της εθνικής μας ταυτότητας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κηρύσσοντας την έναρξη του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Στίβου, που άρχισε το Σάββατο στο Τσίρειο Στάδιο (99οι παγκύπριοι αγώνες ανδρών και 61οι παγκύπριοι αγώνες γυναικών).

Στη χώρα μας, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καταστρώνουμε ένα οργανωμένο σχέδιο για τον αθλητισμό και τις κοινωνικές και οικονομικές του προεκτάσεις. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αγώνες που άρχισαν σήμερα “θα αποτελέσουν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για προώθηση και στήριξη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα”.

Υποδεικνύοντας πως οι αγώνες στίβου κουβαλούν ιστορία χιλιάδων ετών στον τόπο μας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως “ειδικότερα στα αθλήματα στίβου η χώρα μας έχει σημαντική παράδοση που επιβεβαιώθηκε στους πρόσφατους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, όπου είχαμε μία σημαντικότατη παρουσία αλλά και συγκομιδή μεταλλίων”.

Πολύ περισσότερο όμως, συνέχισε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία μας, είχαμε τρεις αθλητές – τον Ιωάννου, τον Παρέλλη και τον Τραϊκοβιτς- οι οποίοι έφτασαν στον τελικό του αθλήματός τους.

“Πρόκειται για μία κατάκτηση την οποία μερικά χρόνια πριν ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν. Ελάχιστοι πλην των ταλαντούχων αθλητών μας και των ανθρώπων που τους στηρίζουν”, ανέφερε, και σημείωσε ότι “τα αποτελέσματα των αθλητών μας του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο συνιστούν τη μεγαλύτερη μας αθλητική και την καλύτερη συγκέντρωση  αποτελεσμάτων που πέτυχε ποτέ η χώρα μας από το 1984, στο Λος Άντζελες, από τότε που συμμετέχουμε ως Κύπρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα αθλήματα στίβου”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε περηφάνια για όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους και συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) για τα επιτεύγματα του αθλητισμού μας.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε και τη συγκίνησή του διότι φέτος γιορτάζονται τα 125 χρόνια του Γυμναστικού Συλλόγου “Ολύμπια” (ΓΣΟ), του πρώτου Γυμναστικού Συλλόγου της Κύπρου, “που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των Κυπρίων μέσα από τις επιτυχίες που διαδέχονται η μια την άλλη και που σήμερα συνεχίζονται”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των γηπέδων της Λεμεσού, λέγοντας πως “παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που οδηγούμαστε πέραν από τη συντήρηση του ιστορικού Τσιρείου και στη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου για τα τρία σωματεία Λεμεσού – ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη – με την ελπίδα ότι κατά αυτό τον τρόπο, ευρύτερα, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στις ποδοσφαιρικές ομάδες, στους αθλούμενους, αλλά ιδιαίτερα και στους οπαδούς, ένα νέο σύγχρονο γήπεδο, μακράν όμως από οποιουσδήποτε χουλιγκανισμούς ή συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ήθος που πρέπει να διακρίνει τα διάφορα αθλήματα”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, Νεοκλής Θωμά, ευχήθηκε στους αθλητές και τις αθλήτριες κάθε επιτυχία στη μεγάλη προσπάθειά τους για διάκριση και τους κάλεσε να αγωνιστούν με σεβασμό στους κανόνες του παιχνιδιού, “για το Ολυμπιακό πνεύμα το αθάνατο, το ωραίο και το αληθινό”.

Υποδεικνύοντας ακόμη πως το Τσίρειο Στάδιο κτίστηκε πριν από 40 και πλέον χρόνια, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που διαπίστωσε την αναγκαιότητα για συντήρηση και αναβάθμιση, εγκρίνοντας κονδύλι τριών εκατομμυρίων ευρώ για το σκοπό αυτό.

Ο κ.Θωμά απένειμε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εις ένδειξη τιμής και εκτίμησης, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση του ΓΣΟ, έναν ασημένιο δίσκο με τον Μαίανδρο, το έμβλημα του Γυμναστικού Συλλόγου, και τον ευχαρίστησε που αποδέχθηκε να κηρύξει την έναρξη των αγώνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network