MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στον… πυρετό της Γενεύης

Advertisement

Sponsored by exness

Μετά την ανακοίνωση για επιστροφή στη Γενεύης αρχίζουν οι διεργασίες – Ετοιμάζει έγγραφο για Ασφάλεια και Εγγυήσεις ο Έιντε

Advertisement

Σε περίοδο πυρετωδών προετοιμασιών εισέρχονται οι εμπλεκόμενες πλευρές μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΕ για επιστροφή στη Γενεύη.

Σύμφωνα με αυτήν, στις 28 Ιουνίου θα επανασυγκληθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο, σε πολιτικό επίπεδο, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και θα πραγματοποιηθεί «με τη συμμετοχή του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί, καθώς επίσης της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ως εγγυητριών δυνάμεων, και στην παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως παρατηρητή».

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις –  Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο – και η ΕΕ ως παρατηρητής.

Ετοιμάζει έγγραφο για Ασφάλεια και Εγγυήσεις ο Έιντε

Τον λόγο πλέον έχει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος καλείται να ετοιμάσει έγγραφο αναφορικά με Ασφάλεια και Εγγυήσεις, επί του οποίου θα διεξαχθεί η διαδικασία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει λάβει γραπτή διαβεβαίωση πως τα Ηνωμένα `Εθνη ότι το κοινό έγγραφο που θα καθοδηγεί τις συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις θα είναι έτοιμο πριν τις 28 Ιουνίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal