MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ξεκίνησαν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου

Advertisement

Sponsored by exness

Το επιβατικό κοινό είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή ότι τα δρομολόγια «θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό» απόψε το βράδυ και τη Δευτέρα, εξαιτίας της απεργίας, με υπαρκτό τον φόβο να προκληθεί συνωστισμός σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς

Advertisement

Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου ξεκίνησαν απόψε απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας 24 ωρών, στις οποίες αναμένεται μεγάλη συμμετοχή, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με επίκεντρο την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς του μετρό κι επομένως την μείωση του προσωπικού.

Η απεργία ξεκίνησε στις 18.00 τοπική ώρα και η πλειονότητα των σταθμών στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας έκλεισε.

Το επιβατικό κοινό είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή ότι τα δρομολόγια «θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό» απόψε το βράδυ και τη Δευτέρα, εξαιτίας της απεργίας, με υπαρκτό τον φόβο να προκληθεί συνωστισμός σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και χάος στις μετακινήσεις των επιβατών.

Σύμφωνα με τις δύο συνδικαλιστικές ενώσεις που κήρυξαν την απεργία, 900 θέσεις εργασίας που είναι «κρίσιμες για την ασφάλεια στους σταθμούς» καταργήθηκαν και οι προτάσεις σχετικά με νέες προσλήψεις δεν είναι ικανοποιητικές.

Οι απεργοί καταγγέλλουν κυρίως την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, που αντικαταστάθηκαν από αυτόματα εκδοτήρια.

«Αυτή η απεργία θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ντόπιους επιβάτες και τους τουρίστες» έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Έως και 4,8 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Λονδίνου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal