MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έκδηλωση προς τιμή του Κωστή Κωστέα στη Λάρνακα (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Ως έναν πρωτομάστορα του πολιτισμού και της κυπριακής μουσικής παράδοσης χαρακτήρισε τον Κωστή Κωστέα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε απόψε, προς τιμήν του τον ιδρυτή και μακροχρόνιου διευθυντή του ΣΥΚΑΛΥ, Κωστή Κωστέα

Advertisement

Ο Κωστής και οι συνεργάτες του, χορογραφώντας και συνθέτοντας μουσική  για πρώτη φορά στη βάση της κυπριακής  χορευτικής και μουσικής  παράδοσης, πρωτοστάτησαν σε νέες σύνθετες μουσικοχορευτικές δημιουργίες, ανέφερε ο κος Κυπριανού. Ο Κωστής Κωστέας μελοποίησε στίχους των Λιασίδη και Πασιαρδή, του πατέρα του, Κυριάκου, του Κωστή Χατζηπετρή, του λυσιώτη ποιητάρη Τοφή Φαϊκη αλλά και δικούς του.

mesa1

Έγραψε επίσης  μουσική για σειρά θεατρικών έργων του Μιχάλη Πασιαρδή που παρουσίασε κατά καιρούς ο ΘΟΚ. Το χορόδραμα «Βαθειές Ρίζες» που ανέβασε το Σ.Υ.Κ.Α.Λ.Υ. το 1981 δεν ήταν μια απλή παράσταση, Ήταν βαθιά πολιτική πράξη, υπογράμμισε ο κος Κυπριανού.

mesa222

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής, αναφέρθηκε στον ΣΥΚΑΛΥ που είχε ιδρύσει ο Κωστής Κωστέας, ο οποίος όπως είπε, είχε επιβληθεί με την αξία του στον ευρύτερο  πολιτισμό του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του Κωστή Κωστέα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima