MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απονομή δικαιοσύνης ζητούν από την Μέι οι κάτοικοι της περιοχής του Grenfell Tower 

Advertisement

Sponsored by exness

Την απαίτησή τους «να μην αφεθεί πέτρα που δεν θα σηκωθεί» στη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου τουλάχιστον 79 ανθρώπων από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Grenfell Tower του δυτικού Λονδίνου διατυπώνουν οι ένοικοι του συγκροτήματος κατοικιών της περιοχής.

Advertisement

Με επιστολή τους προς την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και την Υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ οι κάτοικοι τονίζουν ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η έρευνα πρέπει να ταυτοποιήσει κάθε ένα άτομο ή οργανισμό στον οποίο πρέπει να αποδοθεί ευθύνη και υπαιτιότητα για αυτή την τραγωδία και για την κακή διαχείριση των συνεπειών της» αναφέρει η επιστολή.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής 95 πολυώροφες πολυκατοικίες σε 32 δήμους της Αγγλίας έχουν ελεγχθεί για την ποιότητα του υλικού εξωτερικής επένδυσής τους και έχουν στο σύνολό τους διαπιστωθεί πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πυρασφάλειας.

Η κα Μέι ζήτησε τη διεξαγωγή «μεγάλης εθνικής έρευνας» για την επικινδυνότητα κτιρίων.

Ο δήμος του Κάμντεν στο βόρειο Λονδίνο έχει προβεί στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων τέτοιων κτιρίων με περίπου 4.000 ενοίκους να τοποθετούνται σε προσωρινά καταλύματα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ξηλώματος της επικίνδυνης εξωτερικής επένδυσης.

Η εταιρεία που προμήθευσε την εξωτερική επένδυση του κτιρίου στο Grenfell Tower κατά την περσινή ανακαίνιση ανακοίνωσε ότι τερματίζει την πώληση του προϊόντος σε όλο τον κόσμο. Η επένδυση από εύφλεκτο υλικό πιστεύεται ότι συνέβαλε στη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς σε όλο το κτίριο.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι οι οικοδομικοί κανονισμοί πυρασφάλειας δεν είναι σαφείς για το πόσο πυρίμαχα πρέπει να είναι τα υλικά της εξωτερικής επένδυσης κτιρίων.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι 79 ένοικοι του Grenfell Tower αγνοούνται και πρέπει να θεωρούνται νεκροί. Παρόλα αυτά, δύο εβδομάδες μετά, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που πιστεύεται ότι ζούσαν ή βρίσκονταν στο κτίριο τη μοιραία νύχτα.

Αυτό, όπως δήλωσε στο BBC ο βουλευτής βορείου Λονδίνου των Εργατικών Ντέιβιντ Λάμι, προκαλεί εκνευρισμό μεταξύ των κατοίκων και δυσπιστία έναντι των αρχών. «Υπάρχει η αίσθηση ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος αλλά δεν αποκαλύπτεται από τις αρχές για να μην προκληθούν ταραχές», δήλωσε ο βουλευτής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal