MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τουρκία: Λουκέτο έβαλε σατιρικό περιοδικό. Δημοσίευσε προσβλητικό σκίτσο του Μωυσή

Advertisement

Sponsored by exness

Στην γελοιογραφία οδηγεί τους Εβραίους στην Έξοδο από την Αίγυπτο και εκείνοι διαμαρτύρονται έντονα, «λούζοντάς» τον με ύβρεις

Advertisement

Ένα από τα γνωστότερα σατιρικά περιοδικά που εκδίδονται στην Τουρκία έκλεισε και όλο το προσωπικό απολύθηκε από τον εκδότη επειδή δημοσίευσε ένα σκίτσο του Μωυσή που θεωρήθηκε προσβλητικό.

Στο τελευταίο τεύχος του, το Girgir δημοσίευσε μια γελοιογραφία στην οποία ο Μωυσής οδηγεί τους Εβραίους στην Έξοδο από την Αίγυπτο και εκείνοι διαμαρτύρονται έντονα, «λούζοντάς» τον με ύβρεις.

«Λήφθηκε η απόφαση να κλείσουμε το περιοδικό και να απολύσουμε όλους τους εργαζομένους λόγω αυτής της κακόγουστης γελοιογραφίας» ανακοίνωσαν οι εκδότες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Το σκίτσο ενόχλησε την κοινωνία και εμάς ως εκδοτική εταιρεία», πρόσθεσαν.

Ο Μωυσής, εκ των σημαντικότερων προφητών των Εβραίων, τιμάται εξίσου από τους χριστιανούς αλλά και από τους μουσουλμάνους.

Από το 2015 το Girgir εκδιδόταν από τον όμιλο στον οποίο ανήκει και η Sozcu, μια εθνικιστική, λαϊκή εφημερίδα που ασκεί αντιπολίτευση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τους εκδότες, το σκίτσο ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια να βρεθεί σε δύσκολη θέση ο όμιλος. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι θα στείλουν τα ονόματα των υπευθύνων στον εισαγγελέα.

Σε άλλη ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν γίνει γνωστή η απόφαση του κλεισίματος του περιοδικού, το Girgir ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες του, υποστηρίζοντας ότι το σκίτσο ξέφυγε από την προσοχή των συντακτών ύλης «εξαιτίας της κούρασης και της αϋπνίας».

«Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το χιούμορ και την ελευθερία της έκφρασης, είναι ανήθικο, είναι έγκλημα μίσους» σχολίασε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, αναπαράγοντας το σκίτσο.

Η γελοιογραφία επικρίθηκε έντονα και από τον αρχισυντάκτη της εβραϊκής εφημερίδας Shalom της Κωνσταντινούπολης, τον Ίβο Μοίνας, που έγραψε στο Twitter: «Τι ντροπή! Τι ασέβεια!».

Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Cumhuriyet καταδικάστηκαν πέρσι σε φυλάκιση δύο ετών επειδή αναδημοσίευσαν το σκίτσο του Μωάμεθ που είχε δημοσιευτεί στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo μετά την επίθεση στα γραφεία του, στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal