MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έντονη δημόσια συζήτηση για την ανάπλαση της λεωφόρου Τσερίου

Advertisement

Sponsored by exness

Δηλώσεις και αντιδηλώσεις για την ανάπλαση της λεωφόρου Τσερίου στον Στρόβολο-Η κόντρα του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο και η παρέμβαση του ΔΗΚΟ στο όλο θέμα

Advertisement

Ο ανασχεδιασμός της Λεωφόρου Τσερίου πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων, δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος αναφέρει πως με λύπη του παρατηρεί την αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, για ανασχεδιασμό της Λεωφόρου Τσερίου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαχαραλάμπους αναφέρει ότι “δυστυχώς ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε με απαξιωτικό ύφος απευθυνόμενος στο εκλελεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Κύπρου”, σημειώνοντας ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή για εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, πάντοτε με το Υπουργείο Εσωτερικών.

“Ύψιστη προτεραιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου είναι να μην θυματοποιηθούν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής και κατά συνέπεια προτείνουμε να σχεδιαστεί ένας δρόμος ασφαλής και φιλικός που θα εξυπηρετεί όλους τους εμπλεκόμενους”, αναφέρει ο Δήμαρχος Στροβόλου.

Όπως σημείωσε, πρόθεση του Δήμου Στροβόλου είναι να τεθούν πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα για σύντομη ολοκλήρωση του σχεδιασμού, ούτως ώστε το όλο θέμα να έχει αίσια κατάληξη, δημιουργώντας έναν ασφαλή, φιλικό προς το περιβάλλον και εμπορικό δρόμο, που να εξυπηρετεί πρωτίστως τις σύγχρονες ανάγκες των Δημοτών του Στροβόλου.

Εκφράζει την ελπίδα ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα λάβει υπόψη τη θέση του Δήμου Στροβόλου, για να σημειώσει ότι “σε μια σύγχρονη δημοκρατία, έχουν πιστεύω παρέλθει ανεπιστρεπτί οι καιροί που η πολιτεία αποφασίζει ερήμην των πολιτών”.

Είπε, τέλος, ότι στο Δήμο Στροβόλου θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, ώστε οι θέσεις των Δημοτών να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. 

Απάντηση ΥΠΕΣ στο ΔΗΚΟ για την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, σε σχέση με την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου έδωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία έκπτωση σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΗΚΟ σε σχέση με την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου, με την οποία επιχειρείται να επιρριφθεί η ευθύνη στον Υπουργό Εσωτερικών για τη στασιμότητα που παρατηρείται στην εκτέλεση του έργου, ο κ. Χάσικος δίνει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις στις οποίες προέβη σχετικά με το εν λόγω θέμα στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή “Πρωινό Δρομολόγιο” του ΡΙΚ, όπως έχουν απομαγνητοφωνηθεί από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε ερώτηση τι πρόκειται να γίνει με τη Λεωφόρο Τσερίου, ο κ. Χάσικος είπε: “Εσείς πιστεύετε ότι αυτό είναι από τα θέματα που χωρούν συμβιβασμό; Και πιστεύετε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι σε θέση να σχεδιάζουν κατά τρόπο ασφαλή αγνοώντας τους ειδικούς, την αστυνομία (για θέματα ασφάλειας) και τους ειδικούς σε θέματα συγκοινωνιών; Έχω κουραστεί ν’ απασχολώ την Κυβέρνηση και τον κυπριακό λαό για 5 καταστηματάρχες. Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ας ασχολούνται με τα όσα τους επιτρέπει/επιβάλλει ο νόμος και με τις γνώσεις που μπορούν να έχουν για θέματα που καλούνται ν’ ασχοληθούν και να σταματήσουν να σχεδιάζουν δρόμους”.

“Δεν υπάρχει”, πρόσθεσε, “κυβέρνηση ή υπουργός ή θεσμοθετημένο σώμα, που θα βάλει την υπογραφή του να γίνει δρόμος όταν την ίδια στιγμή οι πάντες λένε ότι ο δρόμος όπως τον θέλουν οι καταστηματάρχες είναι επικίνδυνος. Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνει δρόμος. Θα βάλω εγώ την υπογραφή μου για ένα δρόμο που θα σκοτώνεται ο κόσμος επειδή 5 καταστηματάρχες (και ψηφοφόροι) έπεισαν τους δημοτικούς συμβούλους;”

Ερωτηθείς προς τι οι 3-4 λωρίδες σε ένα δρόμο παράλληλο με τη λεωφόρο Στροβόλου, ο ΥΠΕΣ είπε πως “δεν είναι δουλειά τους αυτό, αφού δεν καταλαβαίνουν”, για να σημειώσει ότι “είναι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν ξέρουν από αυτά τα πράγματα”.

“Έχω εγώ κανένα λόγο να λέω 3, 2, 5 ή αν [δεν] θα έχει νησίδα ή αν θα είναι ζωγραφιστή ή αν θα είναι με μπετόν; Έχω κανένα λόγο/συμφέρον ως υπουργός; Κάποιοι με συμβουλεύουν, που είναι αρμόδιοι και έχουν τη γνώση”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χάσικος είπε είπε ότι “η Βουλή έχει μπλοκάρει το κονδύλι λόγω εκλογών και πίεσης των κομμάτων, για να προσθέσει ότι “τα κόμματα δέσμευσαν το κονδύλι και είναι εκεί μπλοκαρισμένο”.

“Όταν η Βουλή αποδεσμεύσει το κονδύλι, μπορούμε να ξεκινήσουμε και αύριο. Διαφορετικά, θα συνεχίζουν κάποιοι να λαϊκίζουν για ένα δρόμο λόγω ψηφοθηρίας και θα σκοτώνεται κόσμος. Ο δρόμος δεν είναι μόνο για εξυπηρέτηση των όσων βρίσκονται ένθεν και ένθεν του δρόμου ή των καταστηματαρχών ή των πολιτών. Είναι δρόμος για να εξυπηρετήσεις ολόκληρη περιφέρεια, είναι βασικός άξονας. Ας ενδιαφερθεί λοιπόν και ο υπόλοιπος κόσμος”, ανέφερε.

Είπε, τέλος, ότι είναι έτοιμος, για τελευταία φορά, να ακούσει το Δήμαρχο και το Δημοτικό του Συμβούλιο, ωστόσο, σημείωσε πως δεν θα γίνει “καμία έκπτωση σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network