MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάνω από 15 χιλιάδες τα υδρόβια πουλιά στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Κατά τη φετινή καταμέτρηση, καταγραφείς του Πτηνολογικού μέτρησαν περισσότερα από 15.500 πουλιά – 60 διαφορετικών ειδών – σε 55 σημαντικούς υγρότοπους

Advertisement

Με την Κύπρο να φιλοξενεί περισσότερα από 15.500 υδρόβια πουλιά παρέχοντας καταφύγιο από τον παγερό βορρά, εορτάζεται σήμερα και στην Κύπρο η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με μια εκδήλωση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, ο Σύνδεσμος, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, και η RSPB (BirdLife στο Ηνωμένο Βασίλειο), διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων συμπεριλαμβανομένων και παρουσιάσεων για τους υγρότοπους και τα υδρόβια πουλιά της Κύπρου, καθώς και για το έργο αποκατάστασης του Λιβαδιού Ακρωτηρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων έρχεται λίγες μέρες μετά την χειμερινή καταμέτρηση υδρόβιων πουλιών η οποία γίνεται στα πλαίσια της Διεθνούς Μεσοχειμωνιάτικης Καταμέτρησης Υδρόβιων Πουλιών (ΔΚΥΠ) και η οποία διοργανώνεται από την Wetlands International. Κατά τη φετινή καταμέτρηση, καταγραφείς του Πτηνολογικού μέτρησαν περισσότερα από 15.500 πουλιά – 60 διαφορετικών ειδών – σε 55 σημαντικούς υγρότοπους σε όλο το νησί συνεισφέροντας έτσι δεδομένα για την Κύπρο προς την παγκόσμια προσπάθεια παρακολούθησης της κατάστασης πληθυσμών υδρόβιων πουλιών. Οι κύριοι συμβάλλοντες στην παρακολούθηση υδρόβιων πουλιών στην Κύπρο, όπως και σε όλο τον κόσμο, είναι εθελοντές.

Οι καταγραφές στην Κύπρο αυτό τον χειμώνα περιλαμβάνουν σημαντικούς αριθμούς Χωραφόγλαρων (μετρήθηκαν περισσότεροι από 3.300), Πρασινοτζέφαλων (μετρήθηκαν περισσότερες από 2.700), Φλαμίνγκο (μετρήθηκαν περισσότερα από 2.100), Καραπαττάδων (μετρήθηκαν περισσότεροι από 1.700), Σαρσελλιών (μετρήθηκαν περισσότερα από 2.000) και Σαξάνων (μετρήθηκαν περισσότερες από 1.100).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network