MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μεταφορά χρημάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Με αφορμή τη χθεσινή ένοπλη ληστεία εναντίον δύο υπαλλήλων που μετέφεραν τα χρήματα της προηγούμενης μέρας για κατάθεση στην τράπεζα έξω από φρουταρία στην Πάφο, η Αστυνομία δίδει χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μεταφορά χρημάτων

Advertisement

Για το λόγο αυτό, κάθε μεταφορέας χρημάτων, θα πρέπει να γνωρίζει και να λαμβάνει μια σειρά από απλά προληπτικά μέτρα.

  • Αποφεύγετε να μεταφέρετε χρήματα κατά τις νυκτερινές ώρες. Εγκαταστήστε χρηματοκιβώτιο σε ασφαλισμένο χώρο εντός του υποστατικού σας και φυλάγετε τα χρήματα εκεί. Είναι σημαντικό το υποστατικό σας να καλύπτεται από Σύστημα Συναγερμού Διάρρηξης και Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης.
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε μοτοσικλέτες/ μοτοποδήλατα. Προτιμήστε αυτοκίνητο, του οποίου οι πόρτες να είναι κλειδωμένες και τα παράθυρα κλειστά καθ’  όλη τη διαδρομή.
  • Προτού αναχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο ή όχημα στην περιοχή. Το ίδιο να κάνετε και προτού σταματήσετε το όχημα σας και αποβιβαστείτε από αυτό.
  • Προτού προσεγγίσετε το μέρος όπου θα μεταφέρετε τα χρήματα, ειδοποιείτε κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης σας, να σας αναμένει έξω από το χώρο.
  • Όταν μεταφέρετε χρηματικά ποσά, αν είναι δυνατόν, να είστε δύο άτομα και να είστε συνεχώς σε εγρήγορση. Να χρησιμοποιείτε ειδικούς για το σκοπό αυτό χαρτοφύλακες και να τους  τοποθετείτε μέσα στο αυτοκίνητο, σε χώρο που δεν φαίνονται.
  • Αλλάζετε συνεχώς δρομολόγιο και ωράριο μεταφοράς. Επίσης, είναι προτιμότερο να κάνετε περισσότερες από μια μεταφορά με μικρότερα χρηματικά ποσά.
  • Μην αποκαλύπτετε σε κανένα ότι μεταφέρετε χρήματα, ούτε τα ποσά ή το μέρος στο οποίο θα τα μεταφέρετε.
  • Κατά τη μεταφορά να είστε παρατηρητικοί και να ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση την Αστυνομία για ύποπτα πρόσωπα και οχήματα στα τηλέφωνα 112 ή 199.
  • Μελετήστε το ενδεχόμενο να μεταφέρετε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν ειδικά οχήματα μεταφοράς χρημάτων.
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Πρόληψης Εγκλήματος στο τηλέφωνο 22-607217.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network