MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μετά την… κρουαζιέρα στα Ίμια, «κύμα» παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου

Advertisement

Sponsored by exness

Οξύνεται η ένταση… Συνεχίζει την προκλητική της στάση η Τουρκία – Μετά την πρόκληση στα Ίμια, κύμα μαζικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου – Και μία εικονική αερομαχία δύο οπλισμένων τουρκικών F-16 με δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής

Advertisement

Κύμα μαζικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα, μία ημέρα μετά την κρουαζιέρα τουρκικής πυραυλακάτου στην οποία επέβαινε ο Τούρκος επιτελάρχης και ολόκληρη η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας στα Ίμια.

Δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 προέβησαν σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 19 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σε μία περίπτωση τα δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία με ένα ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής στην περιοχή μεταξύ της Χίου και της Σάμου.

«Σε ετοιμότητα» η Ελλάδα διαμηνυεί ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ

Μετά την πολιτική αναταραχή που έχει ξεσπάσει από τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στα Ίμια, ο Ναύαρχος και αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε πως η χώρα είναι «σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή».

Ο κ. Αποστολάκης βρέθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, στον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, στο Γ’ Σώμα Στρατού και μίλησε για το «φλέγον» ζήτημα.

«Είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή αν αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους επιδείξεις και ενέργειες, οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου το κλίμα για συνεργασία και ηρεμία στην περιοχή’. Είμαστε έτοιμοι, όπως και ο Στρατός και η Αεροπορία, να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ωστόσο σημείωσε για το περιστατικό:

«Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρό. Έχουμε ένα σωρό προβλήματα να λύσουμε στην περιοχή».

Πηγές: Πρώτο Θέμα / CNN Greece

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network