MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μητέρα μοναχού: Στρατολόγησαν τον γιο μου συνεργάτες του Μητροπολίτη Αθανάσιου

Advertisement

Sponsored by exness

Για “προσηλυτισμό και στρατολόγηση” του γιου της από “εξομολόγους – συνεργάτες” του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, έκανε λόγο σήμερα η Μαρία Θεοδούλου, μητέρα του 43χρονου σήμερα μοναχού, η οποία μαζί με το σύζυγό της καταχώρησαν αγωγή εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφάνιου, της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για πράξεις και παραλείψεις τους.

Advertisement

Όπως δήλωσε σήμερα ενώπιον του Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Χάρη Πογιατζή, στο πλαίσιο της ακρόασης της αγωγής, με την οποία ζητούνται αποζημιώσεις μέχρι και €2.000.000, ο Μητροπολίτης Αθανασίος έβαλε στόχο το γιο της, πριν καν γνωριστεί ακόμα με τον ίδιο, σημειώνοντας πως ύστερα από έρευνες που διενήργησε τόσο η ίδια, όσο και οι γονείς άλλων μοναχών, που είναι μέλη του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Μοναχών, “αφού ο γέροντας εντοπίσει το στόχο, μετά αναλαμβάνουν οι συνεργάτες του”.

Εξήγησε στο δικαστήριο ότι -όπως προκύπτει από την έρευνά της- συνήθως προηγούνται οι εξομολογήσεις των παιδιών με άλλους πνευματικούς και μετά αναλαμβάνει ο γέροντας Αθανάσιος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη Λεμεσού, Μάριος Χαρτζιώτης, ρώτησε τη Μαρία Θεοδούλου αν γνωρίζει πότε έβαλε στόχο το γιο της ο Μητροπολίτης Λεμεσού, με την ενάγουσα να απαντά ότι αυτό έγινε κατά τις διαλέξεις που έκανε ο γέροντας Αθανάσιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το 2001.

«Ο γέροντας παίρνει πληροφορίες από τα Πανεπιστήμια για τους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν…»

Η κ. Θεοδούλου ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Αθανάσιος γνώριζε το γιο της από το Πανεπιστήμιο, χωρίς ωστόσο ο ίδιος ο γιος της να γνωρίζει τον Αθανάσιο.

“Τον είδε, τον εντόπισε, έμαθε πληροφορίες για το γιο μου. Προηγήθηκε η επεξεργασία των πληροφοριών… Ο γέροντας παίρνει πληροφορίες από τα Πανεπιστήμια για τους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν, για τους ανθρώπους που θέλει να οδηγήσει στην αδελφότητα του. Ο Γιώργος δεν ήξερε τίποτα. Πριν γνωρίσει ο Γιώργος τον γέροντα, ο γέροντας ήξερε ήδη το Γιώργο”, συνέχισε η κ. Θεοδούλου.

Ο κ. Χαρτζιώτης υπέβαλε στη κ. Θεοδούλου ότι έχει πλάσει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, για να αποδείξει – όπως είπε- ότι ο γιος της “έπεσε θύμα τάχα των συνεργατών και στρατολόγων του γέροντα”.

Ο χωρισμός με την τ’οτε κοπέλα του μοναχού

Επίσης, ο κ. Χαρτζιωτης υπέβαλε στην ενάγουσα ότι πολλά σημεία από τη γραπτή δήλωσή της, που κατέθεσε στο δικαστήριο, είναι κατασκευασμένα από την ίδια, ώστε να πείσει το δικαστήριο, όπως για παράδειγμα ο σοβαρός δεσμός που είχε ο γιος της με μια κοπέλα, ο οποίος έπαψε να υφίσταται, αφότου μπήκε στη Μονή Μαχαίρα.

Όπως είπε στο δικαστήριο η κ. Θεοδούλου ο γιος της είχε σοβαρή σχέση με μια κοπέλα, με την οποία σκόπευε να παντρευτούν.

Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Μητροπολίτη Αθανάσιου πότε τερματίστηκε η σχέση του γιου της με τη συγκεκριμένη κοπέλα, η κ. Θεοδούλου είπε πως από ό,τι ξέρει η σχέση τους διαλύθηκε το 2003.

“Η σχέση του διαλύθηκε το 2003. Στο γυμναστήριο που πήγαινα -και έτυχε να πηγαίνει και η συγκεκριμένη κοπέλα- μου είπε ότι χώρισαν, γιατί ο Γιώργος της είπε ότι αποφάσισε να ακολουθήσει άλλο δρόμο”, είπε.

Ο δικηγόρος του γέροντα Αθανασίου υπέβαλε στην κ. Θεοδούλου ότι ο γιος της διέλυσε τη σχέση του το 2001 και όχι το 2003, όπως είπε στη γραπτή δήλωση της. “Είναι της φαντασία σας ότι είναι μετά από προτροπή του γέροντα που χώρισε ο γιος σας, γιατί ο γιος σας γνώρισε το γέροντα εφτά μήνες, μετά που χώρισε με τη κοπέλα του”, είπε ο κ. Χαρτζιώτης.

Αρχές 2002 «εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα»

Σε σχέση με το ημερολόγιο που κρατούσε η κ. Θεοδούλου από τις αρχές του 2002, οπότε όπως υποστηρίζει “εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα” στο παιδί της, ο κ. Χαρτζιώτης είπε: “Όλες οι σημειώσεις σας σε αυτό το ημερολόγιο είναι αποτέλεσμα των εμμονών σας. Έπρεπε κάποιος να πληρώσει την εμμονή σας και αυτός ήταν ο γέροντας”.

Επιπλέον, υπέβαλε στην ενάγουσα ότι είναι δική της διασύνδεση και μόνο η διακοπή του δεσμού του γιου της με τη γνωριμία του γέροντα και ότι χρονολογικά κάνει μεγάλο λάθος.

“Ούτε εμμονές είχα, ούτε τίποτα. Δικός μου γιος ήταν και τον γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσάς”, απάντησε η κ. Θεοδούλου.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο κ. Χαρτζιώτης είπε στην κ. Θεοδούλου ότι ο γιος της πήγε για πρώτη φορά σε διάλεξη του Μητροπολίτη Λεμεσού το Δεκέμβριο του 2001, θέλοντας να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της ότι η γνωριμία τους άρχισε πολύ πριν το 2002.

“Δική μου εντύπωση είναι πως για να φτάσει αρχές του 2002 σε αυτό το σημείο και να έχει τα πρώτα συμπτώματα θεωρώ ότι πρέπει να προηγήθηκε προσηλυτισμός πολύ πιο πριν”, ανέφερε η κ. Θεοδούλου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην Πρωτοχρονιά του 2002 όταν ο γιος της είπε ότι δεν θα πήγαινε μαζί τους σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι, αλλά θα πήγαινε σε αγρυπνία.

“Εξ` όσων γνωρίζω το γιο μου -και τον γνωρίζω πολύ καλά- ήταν παράξενο που μου είπε ότι θα πάει σε αγρυπνία. Συμπεραίνω ότι κάτι προηγήθηκε. Δεν είχε τέτοιες τάσεις προηγουμένως. Δεν είχε εκδηλωθεί ποτέ προηγουμένως και να πει ότι θα πάει εκκλησία, θα νηστέψει κλπ. Η συμπεριφορά του γιου μου εκείνο το διάστημα ήταν ασυμβίβαστη με τη ζωή του”.

Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Αθανάσιου ανέφερε στην κ. Θεοδούλου πως ο γιος της θα έρθει στο δικαστήριο και θα της λύσει όλες τις απορίες, σημειώνοντας ότι θα τη διαψεύσει στο 90% των δηλώσεων της.

Η διαδικασία διακόπηκε, για να συνεχιστεί μεθαύριο, 25 Ιανουαρίου του 2017, στις 10:30.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network