MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επίσπευση της κατοχύρωσης του χαλουμιού ζήτησε ο Κουγιάλης από την Κομισιόν

Advertisement

Sponsored by exness

Την επίσπευση της κατοχύρωσης του Χαλουμιού από την Κομισιόν, ζήτησε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  Νίκος Κουγιάλης ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας.

Advertisement

Στο πλαίσιο συζήτησης για την κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Υπουργός υπέδειξε στην Κομισιόν ότι οι εμπορικές συμφωνίες που συνάπτονται με τρίτες χώρες δεν διασφαλίζουν αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μικρών κρατών και κατέστησε σαφές ότι εκεί θα αναγνωρίζονται όλες οι γεωγραφικές ενδείξεις.

Ζήτησε μάλιστα από την Κομισιόν να επισπεύσει την κατοχύρωση του χαλουμιού, που βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει κομμάτι της αντίστοιχης εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία.

Επιπλέον το Συμβούλιο απασχόλησε η κατάσταση στον αγροτικό τομέα της, με τον Υπουργό να ζητά εκ νέου από την Κομισιόν να στηρίξει με μέτρα τον τομέα του αιγινού και πρόβιου γάλακτος.

Ο αρμόδιος Επίτροπος υποσχέθηκε ότι θα επανέρθει με ένα νέο πακέτο μέτρων σύντομα και ο Υπουργός καλωσόρισε αυτή του τη δήλωση.

Τέλος ο Υπουργός ζήτησε από την Κομισιόν να παρακολουθεί και την κατάσταση με το ρωσικό εμπάργκο: “Η Κομισιόν οφείλει να παρακολουθεί τις τιμές ούτως ώστε να είναι έτοιμη να στηρίξει έγκαιρα και αποτελεσματικά τους αγρότες και την ευρωπαϊκή αγορά”, κατέληξε ο Ν.Κουγιάλης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network