MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γ.Δ ΠΑΣΥΞΕ: 2,5 δις τα έσοδα από τον τουρισμό αλλά… αναγκαιότητα η δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού

Advertisement

Sponsored by exness

Ζαχαρίας Ιωαννίδης. Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων. Μίλησε στο «Top Interviews» για όλα. Ικανοποίηση μεν για τους αριθμούς ρεκόρ στον τουρισμό που σημείωσε η Κύπρος το 2016, επαγρύπνση δε για το 2017, ώστε να μην πέσουμε στην παγίδα εφησυχασμού. Οι τουρίστες ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 2,4 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Advertisement

Απαραίτητη, υπογραμμίζει στη συνέντευξη του, η δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού αφού αποτελεί το νούμερο ένα στην οικονομία της Κύπρου.

Οι αριθμοί δείχνουν την κατάρριψη όλων των ρεκόρ στην ιστορία του τουρισμού. Αυτό μεταφράζεται και ανάλογα έσοδα;

Το 2016 έχει καταγραφεί ως μία ιστορική χρόνια για τον κυπριακό τουρισμό. Έχουμε καταρρίψει πράγματι όλα τα ρεκόρ που είχαμε απο την αρχή της ανάπτυξης του τουριστικού προιόντος, με σημείο αναφοράς το 2001. Για πρώτη φορά ξεπεράσαμε τα 3 εκατομμύρια αφίξεων, 20% άύξηση, καθώς επίσης αύξηση των εσόδων κατα 14% σε σύγκριση με το 2015. 2,4 δις. Ευρώ αποκλειστικά για την οικονομία μας. Αποδεδειγμένα με βάση επίσημα στοιχεία, το 50% των εσόδων διοχετεύθηκε σε όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας. Απο το υπόλοιπο 50% ένα σημαντικό ποσοστό καταλήγει στα Κρατικά ταμεία και προς το Τραπεζικό σύστημα λόγω των μεγάλων δανείων και άλλων υποχρεώσεων, καθώς και στην αναβάθμιση των μονάδων μας, ώστε να περηφανευόμαστε ότι η Κύπρος προσφέρει ποιοτικό τουρισμό και απο τα ψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης των πελατών μας, ανα το Παγκόσμιο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνένετευξη στο TOPInterviews.net

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network