MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεγάλο πλήγμα για τον Τραμπ: Αποχωρεί ο πιο στενός σύμμαχός του στη Γερουσία, ο Οριν Χατς

Advertisement

Sponsored by exness

Μετά από επτά θητείες και περισσότερα από 40 χρόνια στη Γερουσία ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Advertisement

Ο λόγος για τον 83χρονο Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή της Γιούτα, Όριν Χατς, που έχει υπερψηφίσει τους περισσότερους νόμους σε σύγκριση με τους συναδέλφους του, με κορύφωση την φορολογική μεταρρύθμιση που πέρασε πρόσφατα.

Την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος του έτους την έλαβε «μετά από πολλές προσευχές και μακρές συζητήσεις» με την οικογένεια και τους φίλους του στη διάρκεια των εορτών και παρά τις προσωπικές πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ να κατέβει ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για τη Γερουσία. «Μου είπε ότι είμαι μαχητής. Κι αυτό είναι αλήθεια. Πάντα ήμουν μαχητής. Στα νεανικά μου χρόνια ήμουν ερασιτέχνης πυγμάχος και μετέφερε το μαχητικό μου πνεύμα στην Ουάσιγκτον. Αλλά κάθε καλός πυγμάχος γνωρίζει πότε έρχεται η ώρα να κρεμάσει τα γάντια του», είπε σε μήνυμά του.

Ο Όριν Χατς ήταν ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του Τραμπ, ένας από τους ελάχιστους που υποστήριξαν ότι η θητεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο Λευκό Οίκο θα είναι η «καλύτερη» εδώ και πολλές γενιές, «ίσως η καλύτερη όλων των εποχών».

Τα άσχημα μαντάτα για τον Τραμπ δεν είναι μόνον ότι χάνει έναν σημαντικό σύμμαχο, αλλά ότι τη θέση του διεκδικεί -και πιθανώς θα καταλάβει- ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του, ο Μιτ Ρόμνι, ο οποίος είχε διεκδικήσει την προεδρία το 2012 και στη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του 2016 είχε αποκαλέσει μεταξύ άλλων «απατεώνα» τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ρόμνι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα κατέβει υποψήφιος γερουσιαστής στη Γιούτα. Ευχαρίστησε πάντως τον Χατς για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πολιτεία του. Στο Λευκό Οίκο, όμως, θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητα του Ρόμνι και κάθε άλλο παρά τους ικανοποιεί η προοπτική να δουν έναν από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τραμπ στη Γερουσία, όπως γράφουν οι New York Times.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network