MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποδέχθηκε την ήττα του ο ακροδεξιός Χόφερ

Advertisement

Sponsored by exness

Ο υποψήφιος του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων δήλωσε «βαθύτατα θλιμμένος» και έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλό του για τη νίκη – Στο 53,6% το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Πράσινος ντερ Μπέλεν – Στο 46,4% ο ακροδεξιός Χόφερ

Advertisement

Ήττα του υποψηφίου του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ «δείχνουν» οι πρώτες εκτιμήσεις στην Αυστρία αφού έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές που δημοσιεύει η Deutsche Welle στο 53,6% κυμαίνεται το ποσοστό που συγκεντρώνει ο υποστηριζόμενος από τους Πράσινους Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ενώ 46,4% συγκεντρώνει ο ακροδεξιός Χόφερ.

Ο εκπρόσωπος της καμπάνιας του αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα exit poll, δήλωσε πως ο Χόφερ αποδέχεται την ήττα του.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Χέρμπερτ Κικλ, στη δημόσια τηλεόραση.

Ο 45χρονος υποψήφιος του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων σε ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε «βαθύτατα θλιμμένος» και έδωσε συγχαρητήρια στον 72χρονο αντίπαλό του για τη νίκη.

«Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Με στηρίξατε σημαντικά και είμαι απίστευτα θλιμμένος που δεν λειτούργησε. Συγχαίρω τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία του και παρακαλώ όλοι οι Αυστριακοί να μείνουν ενωμένοι και να εργαστούν από κοινού. Είμαστε όλοι Αυστριακοί, δεν έχει σημασία τι αποφασίσαμε στην κάλπη. Ζήτω η Αυστρία. Ο δικός σας Νόρμπερτ Χόφερ», έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook.

Για δεύτερη φορά μέσα έξι μήνες, οι Αυστριακοί κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της χώρας, με το αποτέλεσμα να θεωρείται καθοριστικό, καθώς κρίνεται εάν η Αυστρία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης με πρόεδρο προερχόμενο από ακροδεξιό κόμμα.

Το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να είναι χαμηλότερο από το εκείνο του δεύτερου γύρου στις 22 Μαΐου, που άγγιξε το 72,65%,  με τους Αυστριακούς να δείχνουν κουρασμένοι από τις συνεχείς εκλογές αλλά και να επηρεάζονται από την ημερομηνία αυτών, μιας και είναι μία ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΙ ΠΑΦΙΤΕΣ…

ShootandGoal