MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβέρωφ: Δε μπορώ να κατανοήσω τα κόμματα που ζητούν διακοπή των συνομιλιών

Advertisement

Sponsored by exness

Δε μπορώ να κατανοήσω τις πολιτικές δυνάμεις, που από το πρωί μέχρι το βράδυ, το μόνο που ουσιαστικά ζητούν έμμεσα είναι να διακοπούν τις συνομιλίες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις εκφράζουν τους φόβους και τους δήθεν κινδύνους από τη λύση, χωρίς ωστόσο ποτέ να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις στους κινδύνους χωρίς τη λύση του κυπριακού.

Advertisement

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ), ο κ. Νεοφύτου είπε πως “αντί να χαιρετίσουμε ότι επιτέλους αυτό που ήταν διαχρονικό αίτημα μας να μπούμε στην ουσία θεμάτων, που η τουρκική πλευρά θα δώσει, όπως π.χ. στο εδαφικό, αρχίσαμε πάλι τις ανησυχίες”.

Κληθείς να περιγράψει την κατάσταση στο εσωτερικό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι “για να μπορέσουμε να δούμε ξανά πρόσφυγες να επιστρέφουν στις πατρογονικές τους εστίες, για να μπορέσουμε να ξαναδούμε να επανακτούμε τις περιουσίες μας στα κατεχόμενα, για να μπορέσουμε να δούμε τα τουρκικά στρατεύματα να φεύγουν από την Κύπρο και να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή είναι μόνο μέσα από το διάλογο”.

“Δεν μπορώ να κατανοήσω τις πολιτικές δυνάμεις που από το πρωί μέχρι το βράδυ το μόνο που ουσιαστικά ζητούν έμμεσα είναι να διακόψουμε τις συνομιλίες, απλά γιατί καθημερινά εκφράζουν τους φόβους και τους δήθεν κινδύνους από τη λύση, χωρίς ποτέ να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις στους κινδύνους χωρίς τη λύση του κυπριακού”, σημείωσε.
Απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα που θέλουν αναβολή των Δημοτικών Εκλογών ενόψει των καθοριστικών εξελίξεων στο κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου ότι οι δημοτικές εκλογές προγραμματίζονται καθημερινά, ωστόσο, πρόσθεσε ότι “εάν θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις, συγκλίσεις και στο εδαφικό και θα ανοίξει ο δρόμος για μια πολυμερή διάσκεψη για το θέμα ασφάλειας βεβαίως και είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει”.

Οικονομία

Ερωτηθείς για τη νέα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fich, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε τη σωστή πορεία της οικονομίας και τη σωστή πολιτική διαχείριση, ωστόσο, σημείωσε πως “δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός”.

“Πρέπει να συνεχίσουμ唨, είπε, “τη συνετή οικονομική πολιτική μέχρι να πετύχουμε η Κύπρος να αξιολογείται στην επενδυτική βαθμίδα”.

Κατέληξε λέγοντας πως ο επόμενος μεγάλος επενδυτικός στόχος το 2017 είναι η Κύπρος να είναι αξιολογημένη σε επενδυτική βαθμίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network