MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κατατέθηκε στα κατεχόμενα ο θεμέλιος λίθος για νέο τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Advertisement

Sponsored by exness

Τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου για νέο τερματικό κτίριο στο αεροδρόμιο της Τύμπου – Στην παρουσία του Τούρκου Υπουργού Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν

Advertisement

Πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για νέο τερματικό κτίριο στο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου στην παρουσία του Τούρκου Υπουργού Μεταφορών και Συνεργασίας Αχμέτ Αρσλάν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο διευθυντής της εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων Εμρουλάχ Τουρλανλί ανέφερε ότι χρειάστηκε να συνεργαστούν με έξι λεγόμενους υπουργούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ότι η κατασκευή του κτιρίου έπρεπε να είχε αρχίσει πριν από τέσσερα χρόνια.

Είπε ότι αντιμετώπισαν κάποιες δυσκολίες και ευχήθηκε τα κατασκευαστικά έργα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Πρόσθεσε ότι το έργο χρηματοδοτείται από την τράπεζα Deniz με 125 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Χακάν Ατές είπε ότι έχουν χρηματοδοτήσει πολλά έργα, όπως αυτό του αγωγού νερού και τα έργα στο αεροδρόμιο της Τύμπου, προσθέτοντας ότι η τράπεζα έχει επενδύσει 1 δισεκατ. δολάρια στο ψευδοκράτος.

Ο λεγόμενος υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών Κεμάλ Ντουρούστ αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στα κατεχόμενα.

Το 2017, είπε, θα είναι χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν άλματα με τη συμβολή της Τουρκίας.

Ανέφερε ακόμη ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν στο δεύτερο μισό του 2018 και ότι το αεροδρόμιο θα είναι περίπου 180.000 τετραγωνικά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρσλάν είπε ότι η Τουρκία θέλει το ψευδοκράτος να αναπτυχθεί και να σταθεί στα πόδια του.

Για το Κυπριακό, είπε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να επιδείξουν θέληση, προσθέτοντας ότι η λύση θα βρεθεί λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα και των δύο πλευρών. Η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, είπε και ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal