MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Συγχαρητήριο μήνυμα Προέδρου στον Αντόνιο Γκουτέρες

Advertisement

Sponsored by exness

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, για το διορισμό του ως νέου ΓΓ του ΟΗΕ, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία μαζί του για επίλυση του Κυπριακού

Advertisement

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε  πως προσβλέπει να εργαστεί στενά με τον κ. Γκουτέρες για την επίτευξη μιας ειρηνικής και συνολικής διευθέτησης του μακρόχρονου κυπριακού προβλήματος, βασισμένης σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και στην Κοινή Δήλωση του Φεβρουαρίου του 2014, με μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια.

“Μια βιώσιμη, διαρκή και λειτουργική διευθέτηση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των Κυπρίων”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα πιο ειλικρινή και εγκάρδια συγχαρητήριά του στον κ. Γκουτέρες, καθώς και τις καλύτερες ευχές του για μια επιτυχή θητεία, που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2017.

“Η εκλογή σας σηματοδοτεί μια περίοδο αλλαγής στα Ηνωμένα `Εθνη. Η διαδικασία-ορόσημο για την επιλογή του νέου ΓΓ του Οργανισμού, που περιλάμβανε δημόσιες ακροάσεις και επίσημους διαλόγους αύξησε κατά πολύ τη διαφάνεια και την συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία”, ανέφερε.

“Οπως υπογραμμίσατε, ο πραγματικός νικητής ήταν η αξιοπιστία των ΗΕ”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνοντας πως οι εξαιρετικές διαπιστεύσεις του, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και η αποδεδειγμένη ικανότητά του κ. Γκουτέρες να ηγείται έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως όπως διαφάνηκε από την ομόφωνη στήριξη στην υποψηφιότητά του.

“Η πολιτική σας ικανότητα και ηγετικότητα και τα χρόνια εμπειρίας σας ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι σε αυτή την βαρυσήμαντη στιγμή, τα ΗΕ έχουν την τιμή και το προνόμιο να σας έχουν στο πηδάλιό τους”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως “υπό την σοφή σας ηγεσία, τα Ηνωμένα Εθνη θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις κρίσιμες προκλήσεις των καιρών μας”.

“Οπως αναφέρατε στη δήλωσή σας στη Γενική Συνέλευση κατά το διορισμό σας, η μόνη σας ατζέντα θα είναι αυτή που κατοχυρώνεται από το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέροντας πως δεν έχει αμφιβολία ότι ο κ. Γκουτέρες θα αντιμετωπίσει τις πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός με μεγάλη αποφασιστικότητα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε στον κ. Γκουτέρες κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση της αποστολής του και τον διαβεβαίωσε για την πλήρη συνεργασία του ιδίου και της κυβέρνησής του στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network