MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκλογές σιμώνουν…

Advertisement

Sponsored by exness

Είναι κι αυτοί που φέτος το καλοκαίρι, σιγοτραγουδούσαν: «Αν είσαι κι αν δεν είσαι (ή αν θα γίνεις τέλος πάντων) του δήμαρχου παιδί».

Advertisement

Δύσκολο Φθινόπωρο για τα κόμματα, τα οποία δειλά – δειλά «ανάβουν μηχανές» για τις Δημοτικές Εκλογές του Δεκεμβρίου. Με το σενάριο της αναβολής να παραμένει ανοιχτό -αν και εξαιρετικά απομακρυσμένο- η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Ενόψει και της (πολυσυζητημένης) μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν αποκλείεται να στηθούν κάλπες για εκλογή τοπικών αρχών με μισή θητεία. Πράγμα που σημαίνει ότι θα διεξαχθούν ξανά Δημοτικές το 2019, οπότε θα στηθούν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές (2 σε 1).

Και μπορεί το τοπίο να μην έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, η ονοματολογία ήδη παίρνει… φωτιά και οι διεκδικητές -σαν έτοιμοι από καιρό- ετοιμάζονται για… μπαλκόνια.

Έχουμε και λέμε:

  • Στο Δήμο Λευκωσίας θα επαναδιεκδικήσει ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, τον οποίο θα στηρίξουν ΔΗΚΟ και (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) ΔΗΣΥ. Στο στρατόπεδο του ΑΚΕΛ, συνεχίζεται η αναζήτηση του… ιδανικού.
  • Για το δημαρχιακό θώκο της Λεμεσού, προμηνύεται «τιτανομαχία». Ο Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη, πιθανότατα θα διεκδικήσει νέα ανανέωση της θητείας του. Από πλευράς ΔΗΣΥ, πάνε κι έρχονται τα ονόματα, με πιο ηχηρό αυτό του Ανδρέα Μιχαηλίδη. Όλα θα κριθούν από βδομάδας, οπότε οι διεκδικητές θα κληθούν να εκδηλώσουν επισήμως το ενδιαφέρον τους. Υποψηφιότητα θα θέσει και ο νυν Αντιδήμαρχος, Σάββας Στούππας. Την κούρσα, μέχρι στιγμής, συμπληρώνει ο Νίκος Νικολαϊδης. Ο τέως Βουλευτής της ΕΔΕΚ, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν θα είναι κομματικός υποψήφιος.
  • Στον απόηχο των σκανδάλων, θα κληθούν να αναδείξουν τους τοπικούς τους άρχοντες σε Λάρνακα και Πάφο. Για το Δήμο Λάρνακας παίζουν τα ονόματα των Ανδρέα Βύρα και Νίκου Κλεάνθους. Για το Δήμο Πάφου αναμένεται να επαναδιεκδικήσει ο Φαίδωνας Φαίδωνα, που θα έχει απέναντι του τον νυν Αντιδήμαρχο Μάκη Ρουσή.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, μας περιμένουν πολλές… εκπλήξεις!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network