MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κάλεσμα Ακιντζί προς Αναστασιάδη να ορίσουν τη νέα τους συνάντηση

Advertisement

Sponsored by exness

Ικανοποίηση Τ/κ ηγέτη για ετοιμότητα ΠτΔ να επιστρέψει στο διάλογο — Καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάση να ορίσουν τη νέα ημερομηνία συνάντησης τους — Τονίζει δε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τ/κ και «δε χρειάζομαι την άδεια κανενός»

Advertisement

Ανακοίνωση εξέδωσε απόψε ο εκπρόσωπος της «προεδρίας» Μπαρίς Μπουρτζιού στα κατεχόμενα μετά την δήλωση του Προέδρου της ΔημοκρατίαςΝίκου Αναστασιάδη, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου, μετά την επικοινωνία με τον ΓΓ των ΗΕ και την ανακοίνωση του οργανισμού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Μπουρτζιού είπε ότι «ακούσαμε πως ο Αναστασιάδης αποφάσισε να δώσει τέλος στην αχρείαστη κρίση λόγω της άδικης αντίδρασης του και ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει».

Υπενθύμισε ότι ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε τη λύπη και απογοήτευσή του για το συμβάν και ότι επανέλαβε την αποφασιστικότητά του για συνέχιση του διαλόγου καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπουρτζιού, ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης αναγνωρίζει ότι η κατάσταση σήμερα όπως έχει με την Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία εκπροσωπούνται όπως είπε μόνο οι Ε/κ και αυτοί έχουν την εξουσία είναι άδικη και μπορεί να αλλάξει μόνο με την εξεύρεση λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας κάτω από μια ομόσπονδη δομή με πολιτική ισότητα, κατά τα λεγόμενά του.

Σημείωσε πως ο Μουσταφά Ακιντζί συνεχίζει τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί στα δίκαια και τα συμφέροντα των Τ/κ. Αυτό, υποστήριξε, θα το κάνει σε όλα τα φόρα, και στην Κωνσταντινούπολη και αλλού,  και δεν χρειάζεται την άδεια κανενός.

Ο Μπουρτζιού εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη στο τραπέζι του διαλόγου, αναγνωρίζοντας , όπως είπε, το λάθος του.

Η επανάληψη τέτοιων λανθασμένων συμπεριφορών, κατά τον Μπουρτζιού, δεν ωφελούν την διαδικασία. Κάλεσε τον ΠτΔ να έρθει σε επαφή με τα ΗΕ και την Τ/κ πλευρά για να οριστεί νέα ημερομηνία για συνάντηση μετά την ακύρωση της συνάντησης της 27ης Μαϊου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network