MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ακιντζί: Στόχος του ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν να μας αναγνωρίσουν

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα ότι ο στόχος του πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν η αναγνώριση από άλλες χώρες αλλά ότι στόχος της συνάντησής του με τον ΓΓ του ΟΗΕ ήταν να υπάρξει λύση μέχρι το 2017.

Advertisement

Γνωρίζουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν μας αναγνωρίζει. Ο στόχος μου, πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη, δεν ήταν για να μας αναγνωρίσουν και οι άλλες χώρες πέραν της Τουρκίας, είπε ο Τ/Κ ηγέτης στη συνέντευξή του στον Αλ Τζαζίρα.

Στόχος της συνάντησης του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, όπως είπε, ήταν να υπάρξει λύση μέχρι 2017. Πάντως ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε τη θέση ότι οι Ε/κ φοβούνται ότι θα υπάρξει αναγνώριση των κατεχομένων από τη διεθνή κοινότητα, προσθέτοντας όμως ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν οι Τ/κ να περιοριστούν στην νεκρή ζώνη

Μπορούμε να συναντήσουμε τον ΓΓ (του ΟΗΕ) παντού, ανέφερε, προσθέτοντας ότι συναντηθήκαμε στην Νέα Υόρκη, στο Νταβός και τώρα στην Κωνσταντινούπολη.

 Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι δεν συμμετείχε στην Σύνοδο του ΟΗΕ. Δεν πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε αυτή. Συμμετείχε είπε, σε δύο διαφορετικά πράγματα. Στο δείπνο που διοργάνωσε ο Ερντογάν που είναι η μόνη χώρα που αναγνωρίζει τα κατεχόμενα και για να συναντήσει τον  ΓΓ του ΟΗΕ.

Για την αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη είπε πως είναι υπερβολική.

Αν δεν έρθει αυτή την Παρασκευή στις διαπραγματεύσεις, θα έρθει την επόμενη Παρασκευή που θα έχουμε συνάντηση, είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζω να αναθεωρήσει τη στάση του.

Όπως είπε του προκάλεσαν απογοήτευση οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη. Ωστόσο ανέφερε πως επειδή δεν θέλει να χάσει την πίστη του για τη λύση δεν θα σκεφτεί απαισιόδοξα.   Αν χάσουμε μια μέρα ή έστω και μια ώρα αυτό για μένα προκαλεί απογοήτευση.

Ταυτόχρονα είπε ότι ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει να αλλάξει ο τύπος των διαπραγματεύσεων. Πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, να υπάρξουν συνεχείς και εντατικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για συναντήσεις εβδομάδας ή δέκα ημερών κατά περιόδους, πρόσθεσε.

Στο τέλος, συνέχισε, να γίνει μια πενταμερής διάσκεψη στην οποία να λυθεί το θέμα των εγγυήσεων. Γι αυτό η κάθε ώρα είναι σημαντική.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο κ. Ακιντζί είπε ότι η επικοινωνία

δεν είχε να κάνει με αυτά που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, πρόσθεσε, το συζητήσαμε και αυτό ως μια νέα εξέλιξη

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Μπάιντεν επανέλαβε τη στήριξή του στους ηγέτες και του είπε ότι από τότε που συναντήθηκαν στο Νταβός είδε ότι υπήρξε πρόοδος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal