MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπογράφηκε το επιπρόσθετο πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους για το νερό

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Τούρκος Υπουργός Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου και ο “υπουργός” γεωργίας και φυσικών πόρων Ναζίμ Τσαβούσογλου υπέγραψαν σήμερα το επιπρόσθετο πρωτόκολλο μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για το νερό – Αύριο ενημερώνουν σε διάσκεψη τύπου.

Advertisement

Υπογράφτηκε σήμερα το επιπρόσθετο πρωτόκολλο μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για το νερό, μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου και του “υπουργού” γεωργίας και φυσικών πόρων, Ναζίμ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε διάσκεψη Τύπου αύριο στα κατεχόμενα θα ενημερώσει για αυτό το πρωτόκολλο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του “υπουργείου” γεωργίας αναφέρεται ότι το πρωτόκολλο υπογράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου ο κ. Τσαβούσογλου πήρε μέρος στην τρίτη υπουργική σύνοδο του ΟΙΔ για το νερό. Προστίθεται ότι στους “δήμους” που έχουν έτοιμα τα δίκτυα διαρροών, υπάρχει ετοιμότητα να δοθεί νερό σε περίπτωση που υπογράψουν την συμφωνία συνδρομής με απόφαση που πήρε η “βουλή”. Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Στο μεταξύ, στην ομιλία του στην τρίτη Σύνοδο των Υπουργών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, αρμοδίων για θέματα νερού, που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Ναζίμ Τσαβούσογλου απηύθυνε έκκληση στις χώρες-μέλη του Οργανισμού όπως προχωρήσουν στη σύναψη συνεργασιών για θέματα νερού και όπως προβούν σε απτά βήματα με σκοπό την άρση της «απομόνωσης» των Τ/κ.

Χαρακτήρισε το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, ως ένα σημαντικό παράδειγμα «διακρατικής συνεργασίας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για την δημιουργία μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία όπως περιγράφεται στη Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014 θα στηρίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο πλευρών στο νησί και θα αποτελείται από δύο ισότιμες “ιδρυτικές πολιτείες”, είναι η τελευταία ευκαιρία για επίλυση του προβλήματος, υποστηρίζοντας ότι εάν η ε/κ πλευρά επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση και παραμείνει δεσμευμένη στη διαδικασία, τότε η εξεύρεση λύσης εντός του 2016 είναι εφικτή.

Η απτή στήριξη του ΟΙΔ που αντικατοπτρίζεται στα σχετικά ψηφίσματα, συμβάλει – είπε – στην ενθάρρυνση της ε/κ πλευράς για επίτευξη λύσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network