MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Δεν θα επιτρέψουμε υποτροπή

Advertisement

Sponsored by exness

Υπάρχει πρόοδος, αλλά και προβλήματα στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ – Επεσήμανε πως εάν η Τουρκία βοηθήσει, μπορεί να υπάρξει λύση εντός του 2016 – Για την οικονομία είπε πως δεν θα επιτρέψει την υποτροπή, ενώ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός για τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Advertisement

Σε συνέντευξη του στα «42 Λεπτά» και την Εύα Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως υπάρχει πρόοδος σε αρκετά κεφάλαια, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά κεφάλαια προς επίλυση. Σημείωσε πως θα πρέπει να απαντώνται οι ανησυχίες της μιας κοινότητας, χωρίς να παραγνωρίζονται τα δικαιώματα της άλλης…

Είπε πως υπάρχει βούληση για λύση εντός του 2016 και κατανόηση, ωστόσο χωρίς  τη βοήθεια της Τουρκίας δεν είναι δυνατό να πιστεύει κανείς πως μπορεί να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Σημαντική χρονιά για μείωση της ανεργίας

Αναφερόμενος στην οικονομία, δήλωσε πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνετή πορεία, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους και πως δεν θα επιτρέψει την υποτροπή της κυπριακής οικονομίας.

Συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα, είπε και χαρακτήρισε τη χρονιά που διανύουμε, ως μια σημαντική χρονιά για τη μείωση της ανεργίας.

Δήλωσε ικανοποιημένος για την υπευθυνότητα που επέδειξε η απερχόμενη Βουλή, αλλά και ο συνδικαλιστικός κόσμος, μπροστά στις μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου. Σημείωσε πως στις δύσκολες ώρες, χρειάζεται ενότητα.

Έντονα επικριτικός…

Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε θετικά για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, καθώς θα ανοίξει και η συζήτηση για διευκολύνσεις στο ελληνικό χρέος.

Εξέφρασε την αντίθεσή του για την επιβολή υψηλών φορολογικών συντελεστών από την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως «οι φόροι είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη, μπορεί να οδηγήσουν και σε έξοδο εταιρειών από μια χώρα για να έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό σύστημα».

Μίλησε με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για το έργο του Γιάνη Βαρουφάκη. «Ο Βαρουφάκης εθεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσει. Η Ελλάδα πλήρωσε ένα κενό χρόνο» και συμπλήρωσε ότι «η περίοδος Βαρουφάκη ήταν μια ατυχής περίοδος ψευδαισθήσεων», ανέφερε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network