MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άμεση εξυπηρέτηση 19 χιλιάδων ασθενών από τη Δευτέρα

Advertisement

Sponsored by exness

Προς ανακούφιση πέραν των 19 χιλιάδων πολιτών προχωρεί από την προσεχή Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας, αφού εισάγει στα νοσοκομεία το πρόγραμμα, που στοχεύει στην άμβλυνση του προβλήματος, που δημιουργείται με τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια

Advertisement

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί άμεσα, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ώστε να περιοριστεί ο μεγάλος χρόνος αναμονής των ασθενών για παροχή ενδονοσοκομειακής φροντίδας.

Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι οι λίστες αναμονής που υπάρχουν σε διάφορα τμήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων κυμαίνονται από οκτώ μέχρι 24 μήνες.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με επιτελείο του ΔΗΣΥ, που ασχολείται με τα ζητήματα υγείας, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, είπε πως “έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι πόροι που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, με ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες έχουν γίνει και συμπληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας στον τόπο, προκειμένου ακριβώς να χτυπηθούν οι λίστες αναμονής και 19 χιλιάδες συνάνθρωποι μας -που σήμερα ταλαιπωρούνται- να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα”.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Παμπορίδης, “σήμερα, τηρώντας τις εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας το Υπουργείο προχωρεί με την ολοκλήρωση όλων των σχεδιασμών, που αφορούν την μεταρρύθμιση του κλάδου υγείας, με απώτερο πάντα στόχο το κληροδότημα του πολιτικού μας πατέρα του Γλαύκου Κληρίδη, δηλαδή το ΓεΣΥ, που ο ίδιος πριν από 15 χρόνια είχε το όραμα να το κάνει πράξη”.

“Καλούμαστε σήμερα να πάρουμε τη σκυτάλη από τον πολιτικό μας πατέρα και προχωρήσουμε τάχιστα με τους σχεδιασμούς, που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του ΓεΣΥ, με απαραίτητη προϋπόθεση την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και τη μεταρρύθμιση ολόκληρου του κλάδου”, σημείωσε.

Επίσης, ανέφερε πως “στο μεσοδιάστημα και πάντοτε κινούμενοι στις σαφείς οδηγίες του ΠτΔ για απάμβλυνση των ζητημάτων, που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας στα δημόσια νοσηλευτήρια σε καθημερινή βάση φροντίζουμε, για το βραχυπρόθεσμο μέχρις ότου να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις του κλάδου για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network