MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Κρίστιαν Κερν, ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Κρίστιαν Κερν είναι ο 13ος καγκελάριος στη μεταπολεμική ιστορία της Αυστρίας και ο ένατος στη σειρά αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών μετά το 1945.

Advertisement

Ο 50χρονος Κρίστιαν Κερν διαδέχεται τον παραιτηθέντα Βέρνερ Φάιμαν στο αξίωμα του αρχηγού των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών και ως εκ τούτου και ο νέος ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας στην κυβέρνηση συνασπισμού που οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν σχηματίσει με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Η απόφαση για την επιλογή του, που ανακοινώθηκε νωρίς το απόγευμα, ελήφθη ομόφωνα κατά τη συνάντηση των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του κόμματος στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια και των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κόμματος.

Ο Κρίστιαν Κερν, που εώς τώρα ήταν ι γενικός διευθυντής των δημόσιων Ομοσπονδιακών Αυστριακών Σιδηροδρόμων, ήταν από την αρχή ο επικρατέστερος για την αρχηγία του κόμματος και για τη θέση του καγκελάριου.

Την επιλογή του νέου αρχηγού του κόμματος και μελλοντικού καγκελαρίου, θα επικυρώσουν τυπικά την ερχόμενη Τρίτη κατά την κοινή συνεδρίαση τους τα δύο ανώτερα όργανα των Σοσιαλδημοκρατών, το Προεδρείο και η Διοικούσα Επιτροπή.

Η ορκωμοσία του νέου καγκελαρίου από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ, μπορεί να γίνει στη συνέχεια, ήδη την Τρίτη, ή το πρωί της Τετάρτης που αναμένονται οι δηλώσεις του στην αυστριακή Βουλή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network