MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Advertisement

Sponsored by exness

Κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα σήμερα στις 3 το απόγευμα  – Δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις

Advertisement

Με κατ’ αρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης, όπως στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στα «κόκκινα» δάνεια, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στους έμμεσους φόρους, κ.λπ., μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη σημερινή συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός έχεις ως επιπλέον όπλο στη φαρέτρα του την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή με 153 ψήφους, θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν χθες ότι η ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό αυτόματης ρύθμισης του ελλείμματος έχει αποσταλεί στους θεσμούς και αναμένεται να υπάρξει σχετική συζήτηση.

Παράλληλα, στο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά συζήτηση και για το χρέος του επίσημου τομέα, όπως προβλέπει η συμφωνία του περυσινού καλοκαιριού.

Παρά τα καλά σχόλια των Γιούνκερ, Μοσκοβισί για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, μόνο εύκολα δεν είναι τα πράγματα.

Όσον αφορά το χρέος συγκεκριμένα, το Βερολίνο σε αντίθεση με το Παρίσι προκρίνει το κλείσιμο της αξιολόγησης και μετά τη συζήτηση για την ελάφρυνσή του. Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε σήμερα Κυριακή προς το Ρόιτερς ότι οι όποιες αποφάσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε εκ νέου πως το ζητούμενο ήταν και παραμένει ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο.

Αν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στην πάγια αυτή θέση του, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να προηγηθεί των όποιων αποφάσεων για το χρέος, Γερμανοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι εξελίξεις αναγκάζουν το Βερολίνο να αναθεωρήσει τη στάση του στο μείζον ζήτημα του χρέους.

Σημειώνεται ότι για την προετοιμασία του Eurogroup, θα προηγηθεί σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Euro Working Group, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αρχίσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 15.00 (τοπική ώρα).

Πηγή: Fortune Greece 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network