MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποφασίζουν τα κόμματα για τις αναπομπές του Προέδρου

Advertisement

Sponsored by exness

Οι αναπομπές του ΠτΔ στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων

Advertisement

Πραγματοποιείται στις 10 και 30 σύσκεψη Αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αναπομπές αφορούν στο νόμο για αποπληρωμή καθυστερημένων οφειλών στα κοινωνικά ταμεία και στο νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η απόλυση υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της απουσίας του από την εργασία του και για περίοδο τριών μηνών μετά το πέρας της αναρρωτικής άδειας.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, η σύσκεψη έχει ενώπιόν της δύο επιλογές.

Η μία είναι η σύγκληση της Βουλής στο εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών και να τοποθετηθεί, δηλαδή, να αποδεχτεί ή να απορρίψει τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άλλη επιλογή, πρόσθεσε, είναι να υπάρξει ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν συντρέχουν εξαιρετικές, επείγουσες και απρόβλεπτες περιστάσεις, και να υπάρξει επέκταση του χρόνου εντός του οποίου η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να αποφασίσει, δηλαδή εντός 15 ημερών να παραπεμφθούν στη Βουλή που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network