MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόωρες εκλογές σήμερα στη Σερβία

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Σερβία όπου τη ψήφο των 6.739.441 πολιτών διεκδικούν 20 πολιτικά κόμματα και παρατάξεις.

Advertisement

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του νυν πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς θεωρείται φαβορί για τη νίκη και μάλιστα πολλές δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων.

Δεύτερο φέρεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS) του υπουργού εξωτερικών Ίβιτσα Ντάσιτς με ποσοστό γύρω στο 11% και ακολουθεί το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του υπερεθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι το οποίο αναμένεται ότι θα λάβει περίπου το 8% των ψήφων. 

Όλα τα άλλα κόμματα, μεταξύ αυτών και το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) το οποίο κυβέρνησε τη χώρα από το 2000 έως το 2012, βρίσκονται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κοντά στο όριο του 5% που αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στη βουλή.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 8:00 το βράδυ. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε 8378 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων 90 θα λειτουργήσουν στο Κόσοβο, στις περιοχές όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Τις 250 έδρες στη βουλή διεκδικούν συνολικά 3270 υποψήφιοι.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network