MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πάνε πάλι για ολονύχτιο θρίλερ… Πήρε αναβολή η συνάντηση με τους θεσμούς

Advertisement

Sponsored by exness

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει, μετά την ολονύχτια συνάντηση, που τελειώσε το πρωί, το σημερινό ραντεβού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Advertisement

Η νέα συνάντηση είχε καθοριστεί για τις τρεις μετά το μεσήμερι, μετατέθηκε στις 16:00 για να αναβληθεί εκ νέου για τις 18:00, όπως μεταδίδει το Mega.

Πάντως και χθες, η  διαπραγμάτευση ξεκίνησε εν τέλει στις 22:00, ύστερα από αλλεπάλληλες αλλαγές της ώρας έναρξης, αφού αρχικά το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για τις 16:00 το απόγευμα. Αναβλήθηκε για τις 17:00, τις 20:00, τις 21:00 και εν τέλει η διαπραγμάτευση ξεκίνησε στις 22:00.

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές, διήρκησαν περισσότερο από 10 ώρες, έχοντας στο επίκεντρο «κόκκινα» δάνεια, επικουρικές συντάξεις, αφορολόγητο και έμμεσους φόρους.  Το μεγάλο αγκάθι στη διαπραγμάτευση είναι τα κόκκινα δάνεια, καθώς αυτό που αποδέχονται οι δανειστές απέχει κατά πολύ από την πρόταση της κυβέρνησης και η είναι εξαιρετικα δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα.  Διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν επίσης και στα φορολογικά μέτρα.

Ο κ. Τσακαλώτος ευελπιστεί να καταλήξει σε μία «κατ’ αρχήν συμφωνία» και σε δύο ξεχωριστά κείμενα (από ΕΕ και ΔΝΤ), που θα δίνουν προοπτική συμφωνίας και θα τα πάρει μαζί του στην Ουάσινγκτον, όπου μεταφέρονται τα «παζάρια» από την Πέμπτη. Άλλες πηγές της κυβέρνησης έλεγαν πως «πρέπει να κλείσουμε και θα κλείσουμε» έως την Τετάρτη, οπότε και θα διακοπούν οι συζητήσεις λόγω του ότι όλοι θα πρέπει να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. 

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network