MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η άγνωστη σχέση του David Bowie με την Κύπρο (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Στίχους στο τραγούδι του Move On είχε αφιερώσει ο μεγάλος καλλιτέχνης στο Νησί της Αφροδίτης

Advertisement

Ιδιαίτερη σχέση με την Κύπρο είχε ο θρύλος της ροκ σκηνής David Bowie – Ανακοινώθηκε το πρωί από την οικογένεια του πως αποβίωσε μετά από μάχη με τον καρκίνο – H πρώτη του σύζυγος κατάγεται από τη Λευκωσία – Η αγάπη του για την Κύπρο αποτυπώθηκε στο τραγούδι του Move on

Σχέση με την Κύπρο είχε ο ροκ καλλιτεχνης Davi Bowie που πέθανε σήμερα το πρωί μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η πρώτη του σύζυγος Mary Angela (Angie) Barnett Bowie ήταν Κύπρια, γεννημένη στον Άγιο Δομέτιο.

Μάλιστα ο Bowie επισκέφηκε την Κύπρο το 1971 για διακοπές στο χωριό Ξερό της Επαρχίας Κερύνιας.

Τον Μάιο του 1971 γεννήθηκε ο γιος τους, Duncan Zowie Haywood Jones, ο οποίος επίσης επισκεπτόταν σε μικρή ηλικία το νησί με τη μητέρα του.

Cyprus is my island

Η γνωριμία του David Bowie με την Κύπρο αποτυπώθηκε και σε ένα από τα τραγούδια του, το «Move on», που κυκλοφόρησε το 1979, στο οποίο λέει: «Cyprus is my island / When the going’s rough / I would love to find you / Somewhere in a place like that».H Angie γεννήθηκε το 1949 και το 1950 η οικογένειά της μετακόμισε για λίγο στις ΗΠΑ, για να επιστρέψει στην Κύπρο το 1954. Η ίδια φοίτησε στη συνέχεια στην Ελβετία και αργότερα στην Αγγλία, ερχόταν όμως τακτικά στην Κύπρο για διακοπές, με τελευταία το καλοκαίρι του 1974, όταν αποχώρησε από το νησί με ένα από τα τελευταία αεροπλάνα που πέταξαν από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, μεσούσης της τουρκικής εισβολής.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Down Town» η Angie Barnet αφηγήθηκε τις αναμνήσεις της από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην αποβάθρα της Κυπριακής Μεταλλευτικής Εταιρίας, στον Ξερό, όπου κατέφυγαν όλοι οι ξένοι υπάλληλοι της εταιρείας. «Λατρεύω το νησί και, ναι, θεωρώ τον εαυτό μου Κύπρια», είχε δηλώσει η ίδια στον δημοσιογράφο Θανάση Φωτίου.

Σε ένα άρθρο της το 2000, με τίτλο «Γη του πάθους», στο οποίο αναφέρεται στις αναμνήσεις της από την Κύπρο, αναφέρει: «Θυμάμαι να μένω στο Λήδρα Πάλας και να ψάχνω μια θέση για να φύγω το 1974. Θυμάμαι να κάνω έρωτα, σουρούπωνε και ύστερα έπρεπε να φύγω για το αεροδρόμιο. Αποχαιρετήσαμε την παιδική μας ηλικία. Δεν επέστρεψα ποτέ. Αλλά τώρα, γράφοντας αυτά, θέλω να επιστρέψω. Δεν μπορώ να πάω απλώς ως τουρίστρια. Θέλω να δω το σπίτι μου και τα μέρη όπου έπαιζα. Δεν νομίζω πως υπάρχουν πια. Ίσως μια μέρα να τα επισκεφθώ, “επίσκεψη”, όχι “επιστροφή στο σπίτι”».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network