MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στήριξη Ομπάμα-Ολάντ σε Τουρκία

Advertisement

Sponsored by exness

Στηρίζουν την Τουρκία Ομπάμα-Ολάντ – Κοινό μέτωπο κατά των Τζιχαντιστών – Καθοριστικές  συναντήσεις Ολάντ με Μέρκελ και Πούτιν – Κάλεσμα ΝΑΤΟ και ηγετών για αποκλιμάκωση…

Advertisement

Με μεγάλη προσοχή αντιμετώπισαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας το νέο ξέσπασμα έντασης που προκάλεσε η κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού Σουχόι στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της Τουρκίας στην αυτοάμυνα, αλλά αποφεύγοντας να πάρουν θέση για την ουσία του θερμού επεισοδίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φρανσουλά Ολάντ συναντήθηκαν στο Λευκό Οίκο και δήλωσαν από κοινού ότι η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο της. Ο αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πάντως ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν οι συνθήκες του επεισοδίου, τονίζοντας ότι περιμένει να δει στοιχεία από την Τουρκική πλευρά αλλά και από την Ρωσική. Ο Φρανσουά Ολάντ και ο αμερικανός ομόλογός του πρόσθεσαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, λέγοντας ότι δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο που είναι ο πόελμος εναντίον των τζιχαντιστών.

Θα καταστρέψουμε τον ISIS

Ο αμερικανός πρόεδρος αφού εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, είπε ότι οι χώρες της Δυση να συνεχίσουν να πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους μέχρι να καταστραφεί η οργάνωση των τζιχαντιστών. Ο γάλλος ομόλογός του τόνισε πάντως ότι ενώ θα κλιμακώσει τις αεροπορικές επιδρομές, δεν πρόκειται να εμπλέξει χεσραίες δυνάμεις στη Συρία. Οι πρόεδροι των δύο χωρών είπαν ότι παράλληλα με την εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία διαλόγου προκειμένου να βρεθεί πολιτική λύση στη Συρία. Ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι σε αυτήν την πολιτική λύση δεν έχει θέσει ο Μπασάρ αλ Ασαντ και τάχθηκε υπέρ της «απομάκρυνσής του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό». Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Σύρος πρόεδρος θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία όταν θα έχει υπάρξει μια συμφωνία για το πολιτικό μέλλον της χώρας και ένα νέο σύνταγμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε μάλιστα τη Μόσχα ότι στις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία, οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται περισσότερο στην προστασία το Ασαντ – βομβαρδίζοντας της δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης – και λιγότερο στην καταστροφή του ISIS.

Ο Ολάντ συναντάται με Μέρκελ και Πούτιν

Ο γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της απόφασής του για στενότερη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία στις επιχειρήσεις στη Συρία και ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί την Τετάρτη στο Παρίσι με την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Ο κ. Ολάντ την Πέμτπη θα ταξιδέψει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Στήριξη ΝΑΤΟ σε Τουρκία 

Έκκληση για ηρεμία, διπλωματία και αποκλιμάκωση έκανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ  Jens Stoltenberg,μιλώντας σε δημοσιογραφική συνέντευξη, μετά το πέρας της έκτακτης συνόδου των μελών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας για να ενημερωθούν για την κατάρριψη ρωσικού τζετ από την Τουρκία.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Καλώ σε ηρεμία και διπλωματία και αποκλιμάκωση», είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την αλληλεγγύη του προς την Τουρκία.

Πηγή: THETOC

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal