MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με εντολή Νταβούτογλου η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 με εντολή Νταβούτογλου σύμφωνα με την Sabah.

Advertisement

Απρόβλεπτες εξελίξεις πυροδοτεί η κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία από τουρκικά μαχητικά την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η κοινή επιχείρηση κατά του ISIS.

Το ρωσικό SU-24 καταρρίφθηκε σε συριακό έδαφος κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο και σύμφωνα με την Sabah η εντολή δόθηκε από τον ίδιο τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ενημερώθηκε πριν την κατάρριψη από το αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χουλούσι Ακάρ.

Ο Νταβούτογλου έδωσε εντολή στις τουρκικές δυνάμεις να ενεργήσουν σύμφωνα με το πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών δίνοντας το πράσινο φως για την κατάρριψη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του ΝΑΤΟ επιτίθεται στη Ρωσία. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεγκέι Λαβρόφ ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μεταδίδει ότι το πολεμικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τουρκικά αεροσκάφη καθώς είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κάτι που οι Ρώσοι αρνούνται. 

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την τύχη των δύο πιλότων του ρωσικού Σουχόι που διασώθηκαν και έπεσαν με αλεξίπτωτα. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι ο ένας εκ των δύο πιλότων βρίσκεται στα χέρια σύρων ανταρτών ενώ το τουρκικό πρακτορείο Dogan αναφέρει ότι ρωσικά ελικόπτερα διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

 Η ανακοίνωση της Ρωσίας

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 το οποίο συνετρίβη στη Συρία πιθανότατα καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. «Σήμερα, στο συριακό έδαφος, εξαιτίας πυρών που προέρχονταν από το έδαφος, ένα αεροσκάφος Su-24 που ανήκει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, συνετρίβη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. «Βρισκόταν αποκλειστικά σε συριακό εναέριο χώρο. Η τύχη των πιλότων μένει να εξακριβωθεί».

Η ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου στρατού

Το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο καταρρίφθηκε στη συρο-τουρκική μεθόριο, έλαβε δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και διευκρίνισε ότι δύο τουρκικά F-16S έλαβαν μέρος στην κατάρριψή του. Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι δύο ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δείχνουν δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο. 

Η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει βίντεο όπου το αεροσκάφος φαίνεται να έχει πάρει φωτιά στον αέρα.

Πηγή: The Toc, Πρώτο Θέμα 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network