MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τρία νέα κρούσματα του ιού Εμπολα στη Λιβερία

Advertisement

Sponsored by exness

Τρία νέα κρούσματα του ιού Εμπολα έχουν επιβεβαιωθεί στη Λιβερία, η οποία είχε κηρυχθεί απαλλαγμένη από την επιδημία στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)

Advertisement

Ο πρώτος ασθενής είναι ένα αγόρι 10 ετών που αρρώστησε στις 14 Νοεμβρίου και διακομίστηκε τρεις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Μονρόβια, διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο γιατρός Μπρους Λιλαρντ αρμόδιος στον ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού. “Το παιδί δεν είχε καμία γνωστή επαφή με κάποιον επιζώντα ούτε παρέστη σε κηδείες”, πρόσθεσε ο ίδιος, αφήνοντας ανοικτό τον τρόπο με τον οποίο μολύνθηκε ο δεκάχρονος, ο οποίος ζει στο Πέινσβιλ, ένα προάστιο της λιβεριανής πρωτεύουσας.

Δύο από τους αδελφούς του παρουσίασαν επίσης σημάδια της ασθένειας τις τελευταίες δύο ημέρες, επεσήμανε ο λιλαρντ. Αργότερα ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό του Εμπολα.

Στο μεταξύ, η Υπουργός Υγείας της Λιβερίας Μπέρνις Νταν επεσήμανε ότι έξι μέλη της οικογένειας του αγοριού καθώς και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή έχουν διακομιστεί στη Μονάδα Θεραπείας Εμπολα στο Πέινσβιλ.

Η Λιβερία είχε κηρυχθεί απαλλαγμένη από την επιδημία για πρώτη φορά τον Μάιο, όμως έξι εβδομάδες αργότερα η ασθένεια επανεμφανίστηκε. Σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΥ, μια χώρα κηρύσσεται απαλλαγμένη από τον ιό Εμπολα 42 ημέρες, δηλαδή δύο φορές η ανώτατη περίοδος εκκόλαψης της ασθένειας, μετά το τελευταίο γνωστό κρούσμα. Η επιδημία του ιού Εμπολα στη δυτική Αφρική ήταν η πιο σοβαρή μετά την ταυτοποίηση του ιού στην κεντρική Αφρική το 1976. Από την επιδημία αυτή συνολικά 11.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τις 29.000 από τον Δεκέμβριο του 2013. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι καταγράφηκαν στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα. Στη Λιβερία καταγράφηκαν συνολικά 10.600 κρούσματα, με 4.808 θανάτους, ενώ η Σιέρα Λεόνε κηρύχθηκε απαλλαγμένη από τον ιό Εμπολα στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network