MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αλλαγή σκυτάλης στη Βουλή των Ελλήνων! Νέος Πρόεδρος ο Νίκος Βούτσης

Advertisement

Sponsored by exness

Στην διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 και 30 νέος πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκλέχθηκε ο Νίκος Βούτσης με 181 ψήφους – Ψήφισαν συνολικά 297 βουλευτές και βρέθηκαν 113 λευκά και 3 άκυρα ψηφοδέλτια

Advertisement

Αυτή την ώρα ο Νίκος Βούτσης εξαγγέλλει τις προγραμματικές δηλώσεις πών από τη διαδικασία λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος με επιστολή του ενημέρωσε το Σώμα πως εάν ήταν παρών, θα στήριζε την επιλογή της κυβέρνησης.

Απών ήταν επίσης ο Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΑ αλλά και ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ η απουσία του οποίου ερμηνεύτηκε ως έκφραση δυσαρέσκειας για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε στο κυβερνητικό σχήμα αλλά ούτε και για τη θέση αντιπροέδρου στη Βουλή.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν κατά συνείδηση. Την ίδια στάση τήρησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε θέσει συγκεκριμένους όρους για να στηρίξει τον Νίκο Βούτση.

Υπέρ του «συμπαθούς συναδέλφου μηχανικού» -όπως είπε- Νίκου Βούτση τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Αυτή την ώρα ο νέος πρόεδρος της Βουλής αναγινώσκει τις προγραμματικές του δηλώσεις από την Ολομέλεια, ενώ στη 1 και 30 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου. Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού της Βουλής, τo Πρoεδρείo απαρτίζεται από τoν πρόεδρo, επτά αντιπρoέδρoυς, τρεις κoσμήτoρες και έξι γραμματείς.

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Ελλήνων

O νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα με καταγωγή από την Τεγέα Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Παπάζογλου και πατέρας του Γιώργου, της Αριάννας-Νίκης και του Πάνου. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Π.Α. (1957-1969) και απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (1970-1975). Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (1975-2010). Γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.

Διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ιανουάριος-Αύγουστος 2015). Ο Νίκος Βούτσης εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α` περιφέρεια της Αθήνας στις εκλογές Μαϊου και Ιουνίου 2012. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.

Υπήρξε Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούνιος 2012-Δεκέμβριος 2014), μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη “Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο” την περίοδο 2010-2012.

Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως στέλεχος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Ήταν Αντιπρόεδρος στο πρώτο μεταδικτατορικό Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ το 1975 που προέκυψε από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο ήταν μέλος του προεδρείου. Ο Νίκος Βούτσης διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος σε δύο θητείες (1980-1985) και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το 1986. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Α-Α (1987-1991). Προσχώρησε στον Συνασπισμό μετά τις εκλογές του 1993 και εξελέγη στην Πολιτική Γραμματεία.

Ηταν υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ την περίοδο 2000-2006. Μετά τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος βουλευτής του από το 2004 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το ιδρυτικό του συνέδριο μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network